Lainaisäntä tuo avun kodin pikkuremppoihin ja puutarhaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Moni yksin asuva nainen kuin ikäihmisetkin varmasti joskus miettivät, että kunpa olisi joku jota pyytää hätiin, kun pesutiloissa silikonisaumat pitäisi uusia, kasvimaa pitäisi kääntää tai pensaat leikata.

Nyt tähän tarpeeseen saa vastauksen lainaisännästä, joka tulee kotiisi ja tekee pyytämäsi hommat vieläpä omin työvälinein, eli koko arsenaalia ei omasta kaapista tarvitse löytää.

MAINOS

Pekka Hautala perusti Lainaisäntä Oy -nimisen yrityksen Alajärvelle maaliskuussa. Pekka kertoo yrityksen taustalla olevan sen, että hän ei osannut olla jouten eläkeläisenä ja koska omassa kodissa ja puutarhassa kaikki on tip-top, on aikaa lähteä avuksi myös muille.

Pekka on lähtöisin Kurikasta, josta lähti vuonna 1967 Helsinkiin. Pääkaupungissa vierähti aikaa aina vuoteen -81 saakka, jolloin hän muutti Vähäkyröön ja rakensi sinne talon.

Vuonna 2001 talo Vähäkyrössä myytiin ja edessä oli muutto Alajärvelle Hoiskoon. Hoiskosta löytyi kaunis uusi koti hienolta paikalta järven rannalta.

Pekka on tehnyt pitkän uran asfalttipuolen töissä. Nuo työt alkoivat Helsingissä -67 ja eläkkeelle hän jäi 2012, eli asfalttialan tehtäviä ehti kertyä 45 vuoden ajalta. Viimeiset 15 vuotta Pekka toimi aluepäällikkönä Pohjanmaalla.

Alan töissä Pekka ei paljon ehtinyt olla paikoillaan ja hän onkin kiertänyt Suomea joka kolkasta. Eipä siis ihme hänen nyt todenneen, että jotain pitäisi vielä tehdä. – Olen aina ollut hyvä tekemään käsilläni ja olen innostunut puutarhanhoidosta. Tämän ikäistä kukaan ei enää ota töihinkään, joten oma yritys oli hyvä ratkaisu, Pekka sanoo ja tuumii, että asfalttialalla hänelle kyllä töitä olisi edelleenkin, mutta niitä on tehty jo riittävän kauan.

Lainaisäntänä Pekalla onkin mahdollisuus päästä tekemään juuri niitä töitä, joista hän eniten pitää. – Kohderyhmästä tärkein ovat varmasti ikäihmiset, joille mieluusti tarjoan puutarhanhoitotöiden sekä pienten sisäremonttien suorittamista. Myös ikkunaverhojen vaihto sujuu ja ompelukonettakin osaan käyttää, Pekka lupaa ja kertoo juuri paikanneensa työvaatteita.

Varsinaisiin timpurintöihin tai esimerkiksi kylpyhuoneremontteihin Pekka ei lupaa ryhtyä, mutta aitoja ja verantoja hän tekee, tapetoi, maalaa ja tekee muita pieniä korjailuja. Pihatöistä luonnistuvat mm. nurmikonhoito, pensaiden, aitojen ja puiden leikkaukset, kukkien istutukset, rännien huollot ja siivoukset, risujen haketus, pienimuotoiset maanmuokkaukset, lehtien haravoinnit ja puhaltamiset.

Pekkaa sopii kysyä töihin pieniinkin tehtäviin ja vaikka samalla juttuseuraksi. Paljon maailmaa nähneellä miehellä juttua riittääkin ja jos jotain voi päätellä miehen oman kodin ja puutarhan järjestyksestä, niin tämä mies tuskin hutiloivaa jälkeä osaa tehdäkään!

Konekanta Pekalla on varsin kattava, joten asiakkaalla ei tarvitse olla rivistöä koneita työmiehen käyttöön. Nurmikkojen leikkuuseenkin löytyy isompaa ja pienempää konetta. Yrityksen palvelut ovat kotitalousvähennys -kelpoisia.

Lainaisäntä tarjoaa palveluja myös yrityksille. Toimialueena on Alajärvi ja lähikunnat. Jo nyt kysyntää palveluille on löytynyt yllättävänkin hyvin, eli tilausta tämäntyyppisille palveluille on.

Lainaisännän palveluista löytyy lisätietoa yrityksen kotisivuilta www.lainaisanta.fi tai soittelemalla suoraan Pekalle numeroon 040 098 6538.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSiltojen peruskorjauksia käyntiin Alajärvellä ja Vimpelissä
Seuraava artikkeliJamin puutarhan kevät 2015 -messuilla ei räntäsadekaan haittaa