JPK järjestää rokulilauantaina suuren Triathlon-tapahtuman

82
Mainos[adrotate banner="3"]

Uimapuku, polkupyörä ja lenkkitossut. Näitä tarvitset ottaaksesi osaa rokulilauantaina Alajärvellä järjestettävään Jokamiehen ja- naisen Kuntotriathlon-tapahtumaan, jossa kilpailijaa haastetaan kisaamaan ennen kaikkea omaa itseään vastaan.

Viimevuonna Alajärven kirkkorannassa järjestettiin vesijettien SM-osakilpailu, mutta tänä vuonna ranta toimii Triathlon-tapahtuman kisakeskuksena.

MAINOS

400 metrin uintisuorituksen jälkeen kilpailijat nousevat pyörän satulaan ja kiertävät järven ympäri kaksi kertaa. Puöräilymatkaksi tulee kokonaisuudessaan 43 kilometriä. Kilpailun viimeinen osio on keskustan tuntumaan suunniteltu 10,4 kilometrin juoksulenkki.

Tapahtuman kisakoordinaattori Kimmo Koivisto ja JPK:n edustajana kuvassa Marko Pyhältö kertovat rokulilauantain tapahtumarungosta.
Tapahtuman kisakoordinaattori Kimmo Koivisto ja JPK:n edustajana kuvassa Marko Pyhältö kertovat tapahtuman rungosta.

Tapahtuman koordinaattori Kimmo Koivisto kertoo, että uintia arastavien on mahdollista osallistua duathlonille. Pyöräily- ja juoksulenkki on myös mahdollista puolittaa. Tavoitteena on luoda matala kynnys osallistumiseen niin, että jokainen peruskuntoilija voisi ottaa osaa tapahtumaan.

Jokamiehen Kuntotriathlonin matkat on suunniteltu niin, että siinä pääsee nauttimaan Alajärven kauniista maisemista parhaimmillaan.

– Viimeistään nyt kannattaa alkaa itseään liikuttamaan, erityisesti jos aikoo pidemmästä matkasta selvitä, sanoo Kimmo. – Pyöräilyosioon voi osallistua niin kilpa- kuin mummopyörälläkin. Osallistujatavoitteeksi heitämme 80 henkeä. Toivomme tästä koko kansan tapahtumaa, Kimmo jatkaa.

– Kestävyyttä ja peruskuntoa vaaditaan, vaikka menisi vain puolet matkoista, kertoo Matti Pyhältö, joka oli lauantain tiedotustilaisuudessa edustamassa Järviseudun Pallokerhoa.

Fit Factoryssa aloitettiin helmikuussa Triathlon-koulu, jonka oppilaat aikovat ottaa osaa kesäpäivän suureen tapahtumaan. Porukka koostuu 15 naisesta, jotka kaikki ovat lähteneet liikkeelle hyvin eri lähtökohdista.

Pyöräilyosioon haetaan tuntumaa spinning-tunnilta eli sisäpyöräilystä. Janne Lager säätää pyörän asetuksia itselleen sopivaksi.
Pyöräilyosioon haetaan tuntumaa spinning-tunnilta eli sisäpyöräilystä. Janne Lager säätää pyörän asetuksia itselleen sopivaksi.

Kimmo Koivisto on vastannut pääosin Triathlon-koulun opetuksesta. Uinninopettajina talven aikana ovat Kimmon lisäksi toimineet Saija-Leena Ojutkangas ja Katariina Latvala. Juoksuharjoittelu on nyt myös aloitettu ja niissä päävalmentajana on ollut Janne Lager.

-Juoksuharjoituksissa ollaan keskitytty tekniikkaan ja siihen, että juoksuun saadaan rentoutta. Rytmiä tulee osata vaihtaa, kun väsymys alkaa painamaan, Janne kertoo.

Tuija Silver-Lager kertoo olevansa hyvin ylpeä naisista, jotka ovat lähteneet mukaan ja ovat valmiita haastamaan itsensä. Ryhmässä on aistittavissa todellista naisenergiaa ja huumoria ei harjoituksista puutu.

Fit Factory-yrittäjä Tuija Silver-Lager alkaa "piiskaamaan" oppilaita sisäpyörien selässä. -Joko järven yli on kierretty, hän kysyy ja hyppää itsekin pyörän selkään.
Fit Factory-yrittäjä Tuija Silver-Lager alkaa ”piiskaamaan” oppilaita sisäpyörien selässä. -Joko järven yli on kierretty, hän kysyy ja hyppää itsekin pyörän selkään.
Triathlon-koulun aloittanut Minna Luiro ja kilpailun koordinaattori/multiurheilija Kimmo Koivisto.
Triathlon-koulun aloittanut Minna Luiro ja kilpailun koordinaattori/multiurheilija Kimmo Koivisto

Yllytyshulluksi itseään kuvaileva kampaamoalan yrittäjä Minna Luiro kertoo, ettei ennen Triathlon-koulua uskaltanut edes mennä veden alle. Se ”mörkö” voitettiin heti ensimmäisellä harjoituskerralla ja tämän jälkeen on joka osa-alueella menty eteenpäin.

-Hyvä olo ja onnistumisen tunne, joka seuraa treenien jälkeen antaa valtavasti energiaa suorittaa homma loppuun. Tällä hetkellä viikkoon mahtuu 4-5 harjoituskertaa. Tavoitteet on asetettu tuonne rokulilauantain kilpailuun. Eri asia on sitten tullaanko konttaamalla maaliin, mutta yrittämään lähdetään, Minna naurahtaa.

Myös sinä voit lähteä haastamaan itseäsi ja ottaa osaa oman kuntotasosi mukaan. Lisätietoja tapahtumasta saat ottamalla yhteyttä Fit Factoryyn, Kimmo Koivistoon tai Järviseudun Pallokerhoon.

Roosa Linnanmäki

 

 

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa