1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Päihderiippuvuuksista ja opiaatti -korvaushoidoista puhutaan Alajärvellä

Oletko kiinnostunut mielen hyvinvointiin, toipumiseen ja elämänhallintaan liittyvistä teemoista?

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin järjestämän kurssimuotoisen toiminnan tavoitteena on tukea mielenterveys- ja/tai päihdekuntoutujien ja omaisten voimavaroja ja arjessa selviytymistä. Tämän lisäksi kurssitoiminta tarjoaa uuden oppimisen mahdollisuuden niin kuntoutujille ja heidän läheisilleen kuin mielenterveys- ja päihdetyötä tekeville ammattilaisille ja alan opiskelijoille.

MAINOS

Päihderiippuvaiset kuntoutujat ja heidän läheisensä, perheenjäsenet, puoliso, lapset ja vanhemmat ovat usein hädissään, häpeissään, avuttomia, turhautuneita, uupuneita ja voimattomia päihdeongelman edessä.

Päihderiippuvuudet ja opiaatti -korvaushoito -luennolla, joka järjestetään Alajärvellä 6.5.,  saa tietoa yleisimmistä päihderiippuvuuksista (alkoholi, lääkkeet, yleisimmät huumeet) ja hoidosta Järvi-Pohjanmaalla.

Päihderiippuvuudet ja opiaatti -korvaushoidot luennolla kuullaan kolmea kokemusasiantuntijaa sekä päihdepsykiatrian poliklinikan sairaanhoitaja Sari Fältmarsia.

Koulutus on suunnattu mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, heidän läheisilleen, alan opiskelijoille ja työntekijöille.

THL:n mukaan päihderiippuvuus voi kehittyä eri aineisiin. Näitä ovat mm. alkoholi, nikotiini, bentsodiatsepiinit, kannabis, opiaatit ja amfetamiini. Eri aineisiin liittyvät riippuvuudet muistuttavat paljon toisiaan.

Riippuvuus ilmenee usein vaikeutena hallita aineen käytön aloitusta, määriä tai lopettamista. Tämä voi johtaa käytön jatkumiseen haitoista huolimatta ja päihteiden käyttö syrjäyttää ainakin osin itsestään huolehtimisen, harrastukset, ihmissuhteet ja koulutuksen tai työn.

Lisäksi riippuvuuteen liittyy usein sietokyvyn kasvua käytettyyn aineeseen ja vieroitusoireita käytön loppuessa. Kykenemättömyys tunnistaa tai myöntää riippuvuuden aiheuttamia oireita ja haittoja on yleinen ilmiö päihderiippuvuudessa.

Luennolla puhutaan päihteistä, riippuvuudesta, hoidosta, toipumisesta ja kokemuksista. Mitä yleisimmät päihderiippuvuudet ovat? Miten niitä voidaan hoitaa? Miten Järvi-Pohjanmaalla päihderiippuvuuksien hoito on järjestetty ja miten opiaatti -korvaushoitoon pääsee?

Oman elämänsä asiantuntijat – kokemusasiantuntijat kertovat omasta toipumisen tiestään. Miten heistä tuli käyttäjiä ja miten he nyt hoitavat päihderiippuvuuttaan. Heille voi myös esittää kysymyksiä.

Luento järjestetään keskiviikkona 6.5. kello 17-19.30 ja ilmoittautumiset tulee tehdä 30.4. mennessä osoitteella susanna.ahola@epshp.fi. Luento järjestetään Alajärven kaupungintalon valtuustosalissa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät