-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Tänään lasketaan satoja seppeleitä

Tänään vietetään Kansallista veteraanipäivää ja samalla tulee kuluneeksi 70 vuotta Lapin sodan päättymisestä.

Tapahtuman muistoksi Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto ja Reserviläisliitto järjestävät tänään koko valtakunnan kattavan seppeleenlaskun, jonka tavoitteena on laskea seppeleet mahdollisimman monelle Suomen yli 600 sankarihaudasta.

MAINOS

Veteraanijärjestöjen toivomuksesta Reserviläisliitolla on päävastuu laskuista. Paikalliset seppeleenlaskut toteutetaan em. järjestöjen paikallisyhdistysten ja -osastojen voimin. Varsinaiset laskijat ovat pääosin sotiemme veteraaneja.

Kansallisen veteraanipäivän seppeleenlaskun tavoitteena on myös siirtää veteraaniperinnettä ja -tietoisuutta nuoremmille suomalaisille. Laskutapahtumiin ovatkin kaikki tervetulleita. Erityisesti paikalle toivotaan koululaisia ja nuorisoa.

Veteraanipäivä Järvi-Pohjanmaalla

Kansallista veteraanipäivää vietetään myös Alajärvellä tänään maanantaina.
Alajärven Sotaveteraanit ry:n toivomuksen mukaisesti päivää juhlitaan parin aiemman vuoden tapaan ”lyhyen kaavan mukaan”, eikä seurakuntatalolla järjestetä ohjelmallista juhlatilaisuutta.

Alajärven kirkossa kello 10 alkavaan hartaushetken on kuljetus Vimpelistä ja sen jälkeen on vuorossa Alajärven reserviläisten johtama kunniakäynti ja havuseppeleen lasku vuosien 1939–45 sotien muistomerkillä.

Soinin kirkossa kello 11 alkavan hartaushetken jälkeen on vuorossa Soinin reserviläisten johdolla tapahtuva seppeleenlasku sankarihaudoilla. Veteraanipäivän tilaisuudet päättyvät yhteisruokailuun seurakuntatalolla.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät