Sivistyslautakunta ei puolla Taimelan yläkoulun jatkoa

Mainos[adrotate banner="3"]

Tuija Alatalo ja Sari Vainionpää sekä Taimelan koulun yläluokka ovat kuntalaisaloitteilla esittäneet Taimelan yläkoulun lakkauttamispäätöksen peruuttamista.

Taimelan yläkoulun oppilaista on ilmoittautunut Soinin yhtenäiskouluun 41 oppilasta ja Kuortaneelle yksi oppilas ja Ähtäriin yksi oppilas.

MAINOS

Kunnalle myönnetään valtionosuus automaattisesti asukaslukuun perustuen. Jos oppilas ei käy oman kotikuntansa järjestämässä opetuksessa, kotikunnalle myönnetty valtionosuus siirretään kotikuntakorvauksen nimellä opetuksen järjestäjälle.

Alajärven kaupungin maksama kotikuntakorvaus vuonna 2017 41 oppilaasta Soinin kunnalle olisi vuoden 2015 laskentaperusteilla 408440 euroa.

Taimelan yläkoulun henkilöstökulut nykyisellä rakenteella ovat vuositasolla arvioituna n. 887000 euroa. Koulun muuttuminen alakouluksi pienentää henkilöstökulut v. 2016 n. 453000 euroon. Arvioitu säästö vuositasolla on 434000 euroa.

Lisäksi Alajärven yläkoulun talousarviosuunnitelmaan on lisätty ensi vuodelle 155000 euroa kuljetuksiin ja tuntiresurssiin sinne siirtyvien Taimelan yläkoulun oppilaskustannusten kattamiseksi. Koska oppilaat siirtyvät Soinin yhtenäiskouluun, jää myös tämä kustannuserä säästöksi.

Taimelan yläkoulun oppilaiden siirtyminen Soinin yhtenäiskouluun pienentää talouden tasapainotussuunnitelmassa arvioitua säästöä kotikuntakorvauksesta johtuen, mutta lakkauttamisesta saatava säästö on edelleen vuositasolla n. 120000 euroa.

Sivistyslautakunta esitti lausuntonaan Alajärven kaupunginhallitukselle tiedoksi kuntalaisaloitteiden johdosta tehdyt toimenpiteet. Lisäksi sivistyslautakunta esittää, että kuntalaisaloitteet eivät anna aihetta muihin toimenpiteisiin.

MAINOS
Edellinen artikkeliOmavalmennuksesta räätälöidyt neuvot terveempään elämään
Seuraava artikkeliEsa Noponen tarkkana Kyyjärven jäänlähtöveikkauksessa