-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Omavalmennuksesta räätälöidyt neuvot terveempään elämään

Omavalmennus, eli personal training, sopii niin energisempää elämää haluavalle, painonpudottajalle kuin tosimielessä treenaavallekin. Se sopii myös silloin, jos haluaa oppia syömään ja elämään terveellisesti, vaikkei varsinaista tavoitetta olisikaan.

FitFactoryn Tuija Silver-Lager kertoo, että omavalmennus on tätä päivää myös meidän alueellamme. Sen suosion salaisuus on räätälöity apu juuri omiin tarpeisiin. Omavalmennus lähtee aina asiakkaan toiveista.

MAINOS

Yleensä lähtötilanne kartoitetaan alussa tekemällä kuntotestit ja kehonkoostumusmittaukset ja suunnittelemalla niiden perusteella asiakkaan kanssa yhteistyössä liikuntaohjelma. Ruokapäiväkirjan perusteella aletaan lempeästi muokata arjen ruokailutottumuksia.

– Joskus ihmisillä on sellainen käsitys, että omavalmentajan rooli on olla kuntosalilla piiskaamassa asiakasta yhä kovempiin suorituksiin, mutta tosiasiassa se on ihan muuta, Tuija nauraa. – Se voi olla vaikka ruokakaupassa käymistä yhdessä silloin, jos ongelma on oikeiden valintojen tekeminen!

Jos asiakas hakeutuu omavalmennukseen laihtuakseen, on pääpaino ravinnossa ja liikunta tulee siihen lisänä. Jos tavoitteet ovat liikunnan puolella, on pääpaino liikunnassa ja ruokailu lisänä.

– Teen aina asiakkaalle liikuntaohjelman vuosisuunnitelman, vaikka asiakas haluaisi lyhyemmänkin omavalmennussuhteen, Tuija kertoo ja sanoo, että monet ajattelevat että kolme kuukautta on hyvä aika laittaa elämänsä ja itsensä kuntoon.

– Lyhyessä ajassa on kuitenkin haastavaa tehdä pieniä muutoksia ja vähän kerrallaan. Siksi suosittelen lyhyen jakson lisäksi ainakin jatkoseurantaa tai mieluummin vähän pidempää yhteistyötä.

– Omavalmennuksessa ei ole kyse superdieetistä, vaan koko perheen loppuelämän kestävän elämäntavan muutoksesta.

FitFactoryssa omavalmennuksen perushinta on 249 euroa ja se sisältää testit, liikuntaohjelman ja ohjeet ruokailuun. Jatkossa hinta on 99 euroa kuukaudessa sisältäen kaksi tapaamista ja tavoitettavuuden. – Terveemmän hyvän elämän tavoittelun lisäksi omavalmennuksessa panostetaan myös henkiseen puoleen tukemalla jaksamista ihan koko elämässä. Liikuntaan ohjataan konkreettisesti yhdessä ja ohjaten.

Omavalmennukseen on olemassa myös erilaisia ryhmiä ihmisille, joilla on samanlaiset tavoitteet.

– Omavalmennus on usein ihan arkista asiaa, arjen valintoja, Tuija sanoo ja kertoo, että hyvin monelle nykyihmiselle syömisen oppiminen on iso asia. – Meidän pitäisi uskaltaa syödä, ei terveellinen syöminen ole vaikeaa. Suurimmalla osalla ongelma on syödä riittävästi ja riittävän usein. Paastoaminen päivällä kostautuu illalla.

– On ihana nähdä, miten ihmisille tulee hyvä olo ja energiaa, kun he viimein uskaltavat syödä. Terveellinen ruokailu sallii myös herkkuja ja hedelmiä ja leipää saa syödä!

Toimintaa läpi kesän

FitFactoryssa jumpataan ja opitaan parempia elämäntapoja läpi kesän. Ohjaajia toiminnassa on mukana kaikkiaan kuusi ja ryhmäliikuntatunteja viikoittain liki 20.
Tunteja on paitsi iltaisin, myös aamuisin ja päivällä. Tarjolla on tunteja joka lähtöön, niin kevyempää kuin hikisempääkin menoa.

– Tunneille voi tulla mukaan kuka tahansa, kynnystä ei ole, Tuija sanoo ja muistuttaa, että ryhmäliikunta ei ole vain huippukuntoisia varten!

Tunneista vain pumppiin ja pyörätunneille on ennakkoilmoittautuminen, muuten voi vain kävellä sisälle ja tulla mukaan. Tarjonnan löytää kotisivuilta ja FitFactoryn ovesta, joten kannattaa rohkeasti lähteä kokeilemaan!

Nyt liikkumaan -kampanjassa mukana!

FitFactory on mukana Torstai-lehden ja muiden yhteistyökumppanien K-Supermarket Alajärven, Kesport Alajärven, Fitnesspalvelu Karoliinan, S-Market Alajärven, Paletti Sportin ja Alajärven kaupungin yhteisessä Nyt liikkumaan -kampanjassa.

Kampanjan osallistumiskortin voit noutaa yhteistyökumppaneilta tai tulostaa sen Torstai-lehden nettisivuilta www.torstai-lehti.fi. Vaikka et olisi vielä alkanut täyttää omaa osallistumiskorttiasi, se kannattaa edelleen, sillä aikaa on toukokuun loppuun saakka!

Kampanjan päätyttyä osallistujien kesken arvotaan palkintoja, joissa palkintona on mm. FitFactoryltä yksi 55 euron arvoinen liikuntapassi kaikille ryhmäliikuntatunneille sekä yksi henkilökohtainen kuntosaliohjelma ja kuntosaliohjauskerta (arvo 79 euroa).

Muut palkinnot ovat Torstai-lehdeltä 500 euron arvoinen lahjakortti, Paletti Sportilta viisi 20 euron arvoista lahjakorttia, Kesport Alajärveltä viisi 20 euron arvoista lahjakorttia, Alajärven kaupungilta viisi viiden kerran uimahallilippua, Fitnesspalvelu Karoliinalta Vimpelistä yksi pääpanta logolla (arvo 17 euroa), yksi neljän kerran sarjalippu jumppiin (arvo 24 euroa) ja kaksi viiden kerran sarjalippua jumppiin (arvo 30 euroa/lippu), S-Market Alajärveltä kaksi 50 euron arvoista tavarapalkintoa sekä K-Supermarket Alajärveltä viisi 20 euron arvoista lahjakorttia Eden -salaattibaariin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät