Merja Pitkäsestä Alajärven Vuoden Naisyrittäjä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Naisyrittäjät palkitsivat kokouksessaan tiistaina Vuoden Naisyrittäjänä 20 vuoden ajan yrittäjänä toimineen Merja Pitkäsen. Merja toimii yrittäjänä puolisonsa Harri Pitkäsen rinnalla Alajärven Kotitekstiilissä.

Merjan tie yrittäjäksi kävi sattuman kautta, vaikkakin kaupallinen ala oli hänelle ennestäänkin se oma juttu. Hän on kotoisin Pylkönmäeltä Keski-Suomesta, josta muutti Alajärvelle vuonna 1992 opiskellakseen kauppiksessa. Tätä ennen Merja oli jo työskennellyt kaupan alalla.

MAINOS

Pian Alajärvelle muuton jälkeen löytyi Harri ja niinpä kun Merjan valmistui -95, oli jo selvää tulla mukaan työhön vuonna -51 perustettuun perheyritykseen.

Yrittäjäpuolison rinnalle työntekoon astuminen ei Merjaa pelottanut, olihan kyseessä pitkät perinteet omaava yritys. Työ on kuitenkin hyvin haastavaa ja etenkin nykyisin messuilla huomaa, miten asiakkaat ovat vuosien lamapuheiden myötä käyneet varovaisemmiksi.

Toisaalta etenkin liikelahjoihin panostavalle yritykselle lamasta on ollut myös etua. Tänä päivänä yritykset haluavat esittäytyä suomalaisen työn puolestapuhujina ja se näkyy myös liikelahjoissa, joissa arvostetaan kotimaisuutta.

Alajärven Kotitekstiilin valikoimiin kuuluvat ihastuttavat pellavatuotteet, kuten saunatekstiilit, pöytä- ja kaitaliinat ja essut. Pääpaino on liikelahjoilla ja tuotteita meneekin eri puolille Suomea yrityksiin, seurakunnille, Tuurin kauppakylään ja Alajärven kaupungille sekä monille muille kunnille.

Kilpailutilanne alalla on tiukka, mutta pienenä yrittäjäpariskunnan pyörittämänä yrityksenä Alajärven Kotitekstiili on vakiinnuttanut paikkansa tässä kilpailussa omilla yksilöllisillä tuotteillaan. Myös alihankintaa tehdään jonkin verran.

Vaikka yrityksen tuotanto valtaosin myydään muualle kuin kotipaikkakunnalle, on kivijalkamyymälä Alajärvellä haluttu pitää ja näin on varmasti jatkossakin, sijaitseehan ompelimo liikkeen yläkerrassa. Kauppaa tehdään kuitenkin pääasiassa messuilla, liikelahjafirmojen ja netin kautta.

Yrityksellä on paljon pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ja asiakkaita ja positiivista on se, että nykyisin yhä nuorempi asiakaskunta innostuu pellavasta. – Messuilla kuulee, miten nuorille on hyvin tärkeää että esimerkiksi saunan tekstiilien tulee olla aitoa, luonnonläheistä pellavaa, Merja kertoo.

Vapaa-aikanaan Merja Pitkänen nauttii täysillä mummoudesta. Lapsenlapsia on nyt kaksi; nelivuotias ja kolmiviikkoinen. Tärkeällä sijalla on myös liikuntaharrastus. Juoksun rinnalle tuli uimahallin myötä uinti, jossa Merja on keskittynyt tekniikan parantamiseen.

Uutta on triathlon -harrastus ja Merja onkin mukana trathlon -koulussa tähtäimenään ensimmäinen triathlonkisa Alajärvellä kesällä!

Alajärven Naisyrittäjiltä saatu tunnustus lämmittää mieltä ja Merja toteaakin olevansa tyytyväinen siitä, että pitkä taival yrittäjänä huomioidaan tällä tavoin.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliLappajärven vedenpinta korkealla
Seuraava artikkeliAlajärven Match Show tänään Kurejoen NS:lla