-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Alajärven Match Show tänään Kurejoen NS:lla

Alajärvellä järjestetään tänä iltana koirien leikkimielinen Match Show, jonka pitopaikka on vaihtunut sisätiloihin Kurejoen Nuorisoseuralle uhkaavan sateen vuoksi. Paikalle löytää suuntaamalla Juutintie 36 osoitteeseen.

Match Show eli ”mätsäri” on leikkimielinen ja epävirallinen koiranäyttely, jossa on luokat niin isoille koirille (yli 40cm), pienille koirille (alle 40cm) kuin pennuille (alle 1 v).

MAINOS

Monirotuiset ja veteraanit ovat myös tervetulleita osallistumaan. Näyttelyssä arvostellaan myös lapsi & koira ja junior handler -kilpailun molemmat luokat.

Match showhun saa osallistua koira, joka on asianmukaisesti rokotettu. Rokotustodistus on oltava mukana. Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua, vaan se tapahtuu paikanpäällä kello 17 alkaen. Mätsärin kulku on melko yksinkertainen.

Kehäsihteeri kutsuu koirat kehään. Koirakot menevät kehään ilmoittautumisjärjestyksessä kaksi koirakkoa kerrallaan. Kehässä tuomari tutkii ja arvostelee koirat vuorollaan, pienet koirat arvostellaan usein pöydällä.

Tuomari arvostelee myös koiran liikkeet, koirakkoa pyydetään ravaamaan ympyrä, suoraan edestakaisin tai kolmio. Koirat arvosteltuaan tuomari antaa paremmaksi katsomalleen koiralle punaisen nauhan ja toiselle sinisen nauhan. Molemmat koirat ovat jatkossa.

Kun kaikki luokan koirat on jaettu punaisen ja sinisen nauhan saaneisiin, arvostellaan ne yhdessä, ensin siniset, sitten punaiset. Sekä sinisen, että punaisen nauhan saaneista tuomari sijoittaa 4 mielestään parasta koiraa, jotka palkitaan.

Jokaisen luokan parhaat, punaisen nauhan saaneet, koirat menevät lopuksi BIS eli Best In Show-kehään, jonka voittajaksi valittu koira on Best In Show-koira, eli koko mätsärin voittaja.

Match Show on erittäin hyvä harjoittelutilaisuus niin näyttelyitä varten, koiranpennun sosiaalistamiseksi kuin esiintymisvarmuuden lisäämiseksi esittäjällekin. Mätsärissä myös ei-niin-rodunomaisellakin yksilöllä on mahdollisuus pärjätä, sillä pääpaino arvosteluissa on siinä, kuinka koira liikkuu ja esiintyy.

Lisäksi luonne ja yhteistyö esittäjän kanssa ovat oleellisia tekijöitä arvostelussa. Myös harrastuksena mätsärit ovat mukavaa virikettä sekä koiralle että omistajalle, yhteistyö kehittyy ja molemmat saavat aina lisää harjoitusta sekä mukavan ja tapahtumarikkaan päivän.

Alajärven Match Show on tänään keskiviikkona 29.4. Ilmoittautuminen alkaa kello 17 ja arvostelut kehissä kello 18. Tuomareiksi ovat lupautuneet lapsi & koira sekä Junior Handler tuomariksi Annika Åby Alajärveltä. Pentujen tuomariksi Anna-Maija Siponkoski, kennel Windalas Vimpelistä. Pienten koirien tuomarina on Aino Kataja, kennel Musikaalin Alajärveltä sekä isojen koirien tuomarina toimii Eila Hautala Alajärveltä.

Ilmoittautumismaksu lapsi & koira sekä Junior Handler luokkiin 5 euroa ja muihin luokkiin 8 euroa. Paikalla on myös kanttiinitoimintaa. Match Shown järjestää Alajärven Yläkoulun 8 C luokka yhdessä vanhempien kanssa. Tervetuloa mukaan osallistumaan tai vaikka vaan katsomaan eri koirarotuja.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät