24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Kyyjärven terveysasemalle lahjoitettiin uusi televisio

Kyyjärven terveysaseman odotusaulassa on asiakkaita ollut viihdyttämässä aikansa palvellut, pieni ja huonokuntoinen televisio. Nyt tilanne on korjaantunut ja odotteluaikana voi katsella nykyaikaisen taulutelevision tarjontaa.

Television terveysasemalle lahjoitti Kyyjärven Maamiesseura. Maamiesseuran puolesta lahjoituksen luovuttivat puheenjohtaja Eero Uusisalo ja varapuheenjohtaja Seija Kainu. Sen vastaanotti terveyskeskuslääkärinä kyyjärveläisiä jo 34 vuoden ajan palvellut Virve Ohranen.

MAINOS

Idea lahjoitukseen tuli vanhan television pienestä koosta ja huonosta kunnosta. Uusisalo muistelee Tapio Lintulahden heittäneen esille idean, että uusi televisio voitaisiin antaa lahjoituksena ja niin maamiesseurassa tartuttiin tuumasta toimeen.

Kyyjärven maamiesseuran toiminta-alue on Kyyjärven taajama ja siitä viitisen kilometriä Jyväskylän suuntaan, 7-8 kilometriä Vaasaan päin ja Pölkin tienhaaraan saakka. Seura on perustettu jo vuonna 1922 ja alkuvuosikymmeninä toiminta oli hyvin vilkasta. Jo hevosaikana seuralla oli paljon koneita kylvökoneista karhiin saakka.

Uusisalo kertoo, että aikojen muuttuessa myös seura ja sen merkitys ovat muuttuneet. Edelleen jäsenten käytössä on kuitenkin kymmenkunta konetta, kuten kesantomurskain, salaojakone, klapikone ja betonimylly.
Muu toiminta onkin hiljaista, tosin yhdessä käydään välillä Virossa kesäretkellä ja maatalousnäyttelyissä.

Viitisentoista vuotta sitten seura myi omistuksessaan olleen maamiesseuran talon Kyyjärven kunnalle nuorisotaloksi. Se helpotti seuran toimintaa isojen ylläpitokustannusten poistumisen myötä ja kaupasta saadut varat sijoitettiin. Näillä tuotoilla pyöritetään toimintaa ja mahdollistettiin mm. tämä televisiolahjoitus terveysasemalle.

Maamiesseura on muutenkin ollut mukana rahoittamassa paikallisia hankkeita, kuten hautausmaan rautaportteja ja kappelin kelloja.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät