14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Parhaat ulkoleikit vappurientoihin

Mitä vappuna voisi tehdä yhdessä lähiluonnossa? Lue Suomen Ladun vinkit hauskoihin ulkoleikkeihin vapputeemalla.

Vappu on iloinen juhla niin lapsille kuin aikuisille. Siihen kuuluu valtava määrä erilaisia perinteitä, jotka näkyvät asusteissa, ruokapöydässä, tapahtumissa ja kirjavana karnevaalitunnelmana.

MAINOS

Vappuna kokoonnutaan yhteen piknikille luonnonhelmaan, kaupungin sykkeeseen tai mökkikauden avajaisiin. Suomen Latu kokosi perinteisistä ulkoleikeistä vapputeemalla rikastetut versiot, jotka on helppo ja hauska toteuttaa melkeinpä missä tahansa.

Viisi hauskaa ulkoleikkiä vappuun

Ihmistippaleipä:
Mennään tiiviiseen piiriin ja ojennetaan molemmat kädet eteenpäin piirin keskelle. Tartutaan kummallakin kädellä eri henkilön käteen, niin että jokainen käsi löytää parin itselleen. Tämän jälkeen tarkoituksena on purkaa ”ihmistippaleipä” pitkäksi letkaksi päästämättä käsistä irti. Toimii parhaiten isommalla porukalla.

Sima-Munkki-Serpentiini:
Leikin aluksi rajataan kolme aluetta, joiden keskelle jää tyhjä tila. Alueet nimetään simaksi, munkiksi ja serpentiiniksi. Leikkijät menevät tyhjään tilaan alueiden keskelle. Valitaan leikille johtaja, joka huutaa jonkun kolmesta alueesta, jolloin leikkijät juoksevat nopeasti kyseiselle alueelle.

Pelistä putoaa, jos juoksee viimeisenä alueelle, juoksee väärälle alueelle, tai jos lähtee liikkeelle johtajan huutaessa alueen, jossa leikkijät jo ovat. Viimeiseksi jäänyt voittaa leikin ja hänestä tulee seuraava leikinjohtaja. Leikkiä voi myös ilman pudotusta.

Vappuhattuhässäkkä:
Leikkijät seisovat piirissä vappuhattu tai ylioppilaslakki päässään. Valitaan leikinjohtaja joka luettelee eri sanoja nopeasti peräkkäin. Tämän sanoessa ”oikea”, jokainen ottaa oikealla puolella olevan päästä hatun ja laittaa sen omaan päähänsä. Vastaavasti sanottaessa ”vasen”, otetaan vasemmalla puolella olevalta hattu omaan päähän. Leikinjohtaja voi luetella mitä vaan sanoja nopeasti peräkkäin, esim. rusina, kaksi, oikea, puu, lintu, sima, vasen, hiiri jne. Vain sanoihin ”vasen” ja ”oikea” reagoidaan.

Pelistä putoaa, jos ei reagoi vasempaan tai oikeaan tarpeeksi nopeasti tai jos ottaa hattua väärältä puolelta.

Vesi-ilmapallon kuljetus:
Aseta jalkapöytien päälle pienet vesi-ilmapallot. Tarkoituksena on kuljettaa palloja maastossa kävelemällä varovasti takaperin. Kokeile, pääsetkö nousemaan kivelle tai kannolle pudottamatta palloja!

Kätketyt käärmeet:
Piilotetaan tietty määrä serpentiinin pätkiä sovitulle luontoalueelle, jonka jälkeen parin tehtävä on etsiä ja kerätä ne. Vaihdetaan osia. Muistathan kerätä kaikki käärmeet mukaasi leikin päätteeksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät