0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Vapputapahtumia joka lähtöön!

Vappu saapui ja tapahtumia riittää alueellamme joka lähtöön!

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vimpelin osasto on järjestänyt jo perinteeksi muodostuneen vapputapahtuman Lukkarinpuistossa Vimpelin ydinkeskustassa. Tänä vappuna tapahtumasta on tulossa mittasuhteiltaan suurempi ja ohjelmistoltaan monipuolisempi aiempiin vappuihin verrattuna.

MAINOS

Tapahtuma käynnistyy tänään kello 11 MLL:n toimesta pesäpallopatsaan lakituksella jatkuen aina kello 14 saakka. Tapahtuma- ja ohjelmapisteitä on ympäri Lukkarinpuiston ja myös läheisessä perhekahvila Vimpulassa.

Kaikille paikalle tulleille perheille jaetaan ilmaiset yllätyspussit. Teltta on pystytettynä perinteiseen tapaan. Myynnissä on ilmapalloja, makkaraa ja kahvia.

Lukkarinpuistossa tarjolla on mm. tarkkuusheittoa hernepussien ja fresbeegolfin merkeissä, isokoinen maapalapeli koottavaksi, piknik-mahdollisuus, arvausarvontaa ja muuta yllättävää.

Paloauto ajaa näytille ja Spr:lla ja 4H:lla on omat toimintojensa esittelypisteet. Krista Kuoppalan johdolla tehdään kaikille halukkaille kasvomaalauksia.

Vimpulaan on järjestetty lasten ongintaa, vappunaamarien askartelua sekä yhdistysten ja muiden toimijoiden tietoiskuja siitä kaikesta, mitä pienestä Vimpelistä tänä päiväkin löytyy.

Alajärveläinen vappu

LC Alajärvi- Järviseutu on vuosikymmenien ajan vastannut koko perheen vapputapahtuman järjestämisestä.

Tänä vuonna kokoontumispaikkana on Paavolan koulun piha-alue, joka tarjoaa mahdollisuuden järjestää monipuolisemman tapahtuman. Tapahtuma järjestetään tänään kello 12-14.

Monenlaiset kenttäpelit ja kilpailut kutsuvat harrastajia. Tarjolla on kaiken ikäisille jotain tekemistä. Ladyt vastaavat siitä, että nälkäkään ei pääse yllättämään.

Risteyspaikan Vapputempaus

Alajärvellä Risteyspaikan pihassa tarjolla ilmaiseksi Lohikeittoa suoraan soppatykistä kello 11.30-14. Risteyspaikasta halutaan tällä tempauksella tuoda kahvilaa tunnetuksi.

Pekka Viitaniemen soppatykki ollaan lainattu tarkoitusta varten Risteyspaikkaan. Ruokailu on tarkoitettu kaikille ja se maksaa nolla euroa. Kahvilasta saa vielä kahvit ja nisun jälkiruoaksi!

Tempauksella Risteyspaikan väki tahtoo olla jakamassa sitä rakkautta ihmisiä kohtaan, jota ovat itse saaneet kokea. Meille jokainen ihminen on tärkeä ja ainutkertainen!

MC Crater -moottoripyörät Lappajärven ympäri

MC Crater moottoripyöräkerhon toimesta suoritetaan vappuajelu. Kokoontuminen ja startti tapahtuvat kello 12 Vimpelin nuorisotalon edustalta.

Kierros alkaa episodiajolla Lukkarinpuiston kupeeseen, jossa on meneillään MLL:n vapputapahtuma. Siitä jatketaan Hoiskonportin kautta Alajärvelle Paavolan koululla pidettäville vappumarkkinoille.

Alajärven vappumarkkinoilta moottoripyörien matka jatkuu Kanavan Kevariin ja edelleen Lappajärven länsirantaa myöten Kylpylä Kivitippuun. Sieltä siirrytään vielä makkaranpaistoon Vieresniemen leirialueelle, jonne motoristien vappumarssi päättyy noin klo 15 tienoilla.

Moottoripyörien marssi starttaa Vimpelin nuorisotalon edustalta vappupäivänä puolelta päivin.
Moottoripyörien marssi starttaa Vimpelin nuorisotalon edustalta vappupäivänä puolelta päivin.

Mobilistien vappuajot

Järviseudun ja Suomenselän mobilistit järjestävät perinteisen Vappuajon automobiileille. Mukaan voi tulla klassikko-, museo-, urheilu- tai ihan vaan muulla vanhalla autolla. Tapahtuma on tänään Vapun päivänä.

Mobilistien vappuajelu starttaa kello 9.20 Lehtimäen Säästöpankin edestä. Mobilistit kokoontuvat Kanavan Kevarille Alajärvelle kello 10 -11 välisenä aikana. Tästä matka jatkuu yhteislähtönä kohti Kivitippua, jonne saavutaan kello 12 mennessä.

Kivitipussa on luvassa autoaiheisia tehtäviä ja visailuja sekä kohokohtana herkullinen vappuruokailu. Vierailu Kivitipussa kestää noin kello 14 saakka, jolloin matka jatkuu Vimpelin kautta kohti Hoiskon Nestettä, jonne saavutaan kello 15 mennessä. Hoiskossa autot ovat nähtävissä noin kello 16 saakka, jolloin tapahtuma päättyy.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan ajamaan automobiililla tai vain katselemaan reitin varrelle tai pysähdyspaikoille toinen toistaan upeampia autoja. Kaikissa pysähdyspaikoissa palvelut ovat avoinna ja käytettävissä niin osallistujille kuin yleisöllekin omakustanteisesti.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät