Retkikilpailu Alajärven Juntu kutsuu huomenna!

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä odottaa ulkoilijoiden kansanjuhla heti huomenna lauantaina 2.5. Alajärven Juntu 2015 -ulkoilutapahtuma kokoaa keskustan kuntoradalle niin luonnossa liikkujat kuin kaikki aiheesta kiinnostuneet!

Alajärven Juntu 2015 -tapahtuma on suunnattu niin luonnossa liikkujille kuin siitä kiinnostuneillekin. Aktiivit pääsevät päiväksi metsään kaksihenkisin joukkuein. Joukkueita on mukaan ilmoittautunut 12 ja starttiviivalle asettuu muun muassa kaupunginjohtaja Vesa Koivunen!

MAINOS

Mukaan kisaan pääsee vielä, sillä ilmoittautua voi vielä paikan päälläkin! Lumet ovat sulaneet maastosta ja metsä odottaakin nyt kilpailijoita!
Retkikilpailu käynnistyy aamulla kello 9 lähtörastin tapahtumilla, jonka jälkeen kaksihenkiset joukkueet lähtevät metsään 3-9 tunnin mittaiselle retkelle.

– Jotkut varmasti juoksevat radan läpi ja pysähtyvät vain rasteille suorittamaan tehtäviä. Osa taas kävelee ja katselee maisemia, sillä tältä reitiltä löytyy hienoja paikkoja, kertoo tapahtuman puuhamies Petteri Karvinen.

Sillä, miten nopeasti tai hitaasti reitin taivaltaa läpi, ei ole merkitystä kilpailusuorituksen kannalta, sillä aikaa ei oteta. Sijoitukset ratkeavat sen perusteella, miten tarkkaan rastit ovat maastosta löytyneet ja miten hyvin tehtävistä on selvitty.

Karvinen kertoo, että perussuunnistustaidot pitää olla hanskassa ainakin toisella joukkueen jäsenellä. Kompassin lisäksi kisaan lähtevän kannattaa pakata mukaan reilusti evästä. Kisassa suunnistetaan peruskartan avulla rastilta toiselle ja viidellä rastilla odottaa tehtävä, jotka liittyvät mm. metsään, luontoon ja ensiapuun. Kilpailijat saavat peruskartan järjestäjiltä.

Retkikilpailussa on valittavissa kaksi reittiä, jotka ovat 16 ja 24 kilometrin pituiset. Osallistumismaksu kilpailuun on kulut kattava 30 euroa joukkueelta. Kilpailijoiden tulee olla pelipaikalla kello 8-8.30 välillä, sillä yleisöäkin varmasti kiinnostava lähtötehtävä on heti kello 9-9.30.

Nähtävää ja koettavaa myös yleisölle

Niille, jotka eivät itse lähde metsään, on kisakeskuksessa luvassa monenlaista mielenkiintoista.

Nelimartat myyvät hernekeittoa, kahvia ja pullaa. Kuntoradalla on luvassa kaikkea mukavaa koko perheelle taaperoista vaariin ja mummoon.

Kokeiltavana on mm. erilaisia maastopyöriä ja uutuutena fatbike. Lisäksi on jousammuntaopastusta ja frisbeegolffia sekä lapsille hauska suunnistusrata.
Tarjolla on myös opastusta luonto- ja retkeilyharrastuksen aloittamiseen.
Ulkoiluesittelyt ovat avoinna kello 9-14.
Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliLappajärven koulumaastoissa leivottiin mestareita
Seuraava artikkeliEuroviljelijöille todistukset kouraan Alajärvellä