Ylioppilaiden muistamiset siirtyvät Alajärvellä keskustan pankeista kirjakauppaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Ylioppilaita on perinteisesti muistettu pienellä rahalahjalla yhteislistojen kautta, joihin on voinut osallistua pankeissa.

Nyt tämä käytäntö muuttuu Alajärven keskustassa, sillä pankit eivät enää pidä muistamislistoja. Sen sijaan Lehtimäen pankeissa niin Osuuspankista kuin OmaSäästöpankistakin lahjalistat tulevat jälleen löytymään.

MAINOS

Alajärven muuttuneessa tilanteessa lukion rehtori Marko Timo otti yhteyttä Info Kirjakauppaan ja kysyi, olisiko mahdollista että kirjakauppa ottaisi tehtävän hoitaakseen.

– Meillä on vanhastaan hyvä yhteistyö lukion kanssa, joten vaikka ylioppilaiden muistamislistojen ottaminen liikkeeseen tuo varmasti melkoista vipinää, päätimme ehdottomasti olla asiassa mukana, kertovat Suvi Penninkangas ja Markku Harju Info Kirjakaupasta.

Marko Timo arvioi, että uusien ylioppilaiden nimet julkaistaan 15.-18. toukokuuta. Heti kun nimet ovat julki, voi Info Kirjakaupassa jättää muistamisensa kenelle tahansa Alajärven lukion uudelle ylioppilaalle.

Käytäntö toimii siten, että muistamisensa voi jättää käteisellä rahalla vain käymällä paikan päällä, ei siis puhelimitse. Toimitusmaksu on yhden euron per muistaminen.

Muistamisia otetaan vastaan keskiviikkoon 27.5. kello 14 saakka. Tästä ajasta ei voida joustaa, koska listat kirjoitetaan ensin puhtaiksi ja myös pankki tarvitsee oman aikansa lahjashekkien tekoon. Tähän kaikkeen tarvitaan vähän työaikaa, jotta shekit saadaan ajoissa toimitettua lukiolle.

Koulu jakaa shekit uusille ylioppilaille perjantaina. Shekeissä näkyy vain yhteissumma ja kirjakaupan kirjoittamissa korteissa muistaneiden nimet. Ylioppilasjuhlaa vietetään lauantaina 30.5.

Alajärveltä valmistuu tänä keväänä 60-70 uutta ylioppilasta, joten vilskettä lahjalistojen kanssa on varmasti luvassa ja tähän on Info Kirjakaupassa varauduttu.

Vimpelissä, Soinissa ja Lehtimäellä käytäntö vaihtelee

Vaikka Alajärven keskustan osalta pankit ovat päättäneet luopua lahjalistoista, niin Lehtimäen OmaSP:n ja Lehtimäen Osuuspankin konttoreista lahjalistat tulevat löytymään tänäkin keväänä.

Vimpelissä lahjalistaa ei tule OmaSP:n konttoriin, mutta sen sijaan Vimpelin Osuuspankkiin lista tulee.

Soinin Osuuspankin osalta asiasta tehdään päätökset lähipäivien aikana.

Tuula Jokiaho

Juttu päivitetty 11.5. klo 9.30
Juttu päivitetty 11.5. klo 13.04

MAINOS
Edellinen artikkeliNimikkopaikat myynnissä Ankkurien katsomoon
Seuraava artikkeliJärvi-Pohjanmaan tyttöjen ja poikien leiri pidetään tänä kesänä Vimpelin Rantakylässä