-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan tyttöjen ja poikien leiri pidetään tänä kesänä Vimpelin Rantakylässä

Järvi-Pohjanmaan alueen 7-12 vuotiaille tytöille ja pojille tarkoitettu kesäleiri järjestetään 15.-17.6 Vimpelin Rantakylässä paikallisen kyläseuran ja yhteistoiminta-alueen vapaa-aikapalvelujen toimesta.

Aiempina kesinä leiri on järjestetty joka kerta Lehtimäen Valkealammella. Aloite leirin pitämisestä nyt Vimpelissä tuli alun perin Rantakylän kyläseuran taholta. Vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas katsoo, ettei idea ole ollenkaan huono.

MAINOS

Leiripaikan vaihdosta kumpusi ajatus tehdä leiristä Järvi-Pohjanmaan kunnissa kiertävä nuorille suunnattu tapahtuma.

Leiriläiset majoittuvat Rantakylän koulun saliin ja halukkailla on mahdollisuus myös telttamajoitukseen. Vimpelin liikuntasihteeri Ari Takalan mukaan leirillä on monipuolista ohjelmaa ja tekemistä, leiriläisiä ohjaamaan on saatu alueen kuntien toimesta kahdeksan 15-19 vuotiasta kesätyöntekijää.

Leiri käynnistyy ensimmäisenä leiripäivänä maanantaina valalla. Palokunta esittäytyy ja leiriläiset pääsevät tutustumaan hevosiin ja Rodeohärkään, on taikuriesitystä ja tietenkin pesäpalloa. Käydään kaupunkisotaa pehmeillä palloilla, harrastetaan kuntonyrkkeilyä, metsärataa, korikiipeilyä ja jousiammuntaa.

Tiistaipäivälle on luvassa lisäksi työpajoja, käydään valjakkoajelulla ja tietenkin uimassa läheisellä Rinteen rannalla. Viimeisenä leiripäivänä keskiviikkona on ohjelmassa leiriolympialaiset, jotka järjestää liikunnanohjaaja Janne Kujala.

Kyläseura järjestää leirille kioskitoimintaa ja huolehtii ruuanlaitosta sekä yövalvonnasta. Rantakylän kyläseuran aktiiveihin kuuluva Hanna Kangas pitää loistavana ideana leirin järjestämistä Rantakylässä. Näin kylälle saadaan tervetullutta tapahtumaa ja kuntia kiertävän leirin muodossa joka puolelta Järvi-Pohjanmaata yhä useammalla lapsella on mahdollisuus päästä osalliseksi leiritoiminnasta.

Aiemmille leireille on osallistunut noin 50-60 lasta ja Rantakylällä uskotaan päästävän samaan. Maksimissaan leirille voidaan ottaa jopa 80 osallistujaa. Leiriläiset ovat vakuutettuja tapaturmien varalta koko leirin ajan. Tiedustelut ja lasten ilmoittautumiset leirille tulee tehdä 8.6. mennessä Ari Takalalle p. 044-465 9490 tai Oskari Viitakankaalle p. 044-2970271.

Juhani Huopana

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät