16.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Alajärven lukiossa valmistui kuusi kuvataiteen diplomiteosta

Alajärven lukiosta valmistui tänä vuonna kuusi kuvataiteen diplomiteosta portfolioineen. Diplomityöt tehdään lukion viimeisenä vuotena.

Lukiodiplomikurssille voi osallistua, mikäli opiskelija on valinnut lukioaikanaan tarjolla olleista kymmenestä kuvataidekurssista aiemmin vähintään neljä.

MAINOS

Kuvataidediplomista on opiskelijalle hyötyä mm. eräiden alojen valintakokeisiin pyrkiessään. Kyseessä on valtakunnallinen näyttö, jota opiskelija tekee itsenäisesti annettujen aihealueiden pohjalta.

Diplominsa tänä vuonna ovat valmistaneet Noora Vähälä, Teea Lautamaja, Hilja Honkola, Annika Peltola, Selina Salenius ja Charlotta Lahtinen.

Noora Vähälä toteutti diplomityönsä digitaalisesti, aiheenaan eläin symbolina.
Noora Vähälä toteutti diplomityönsä digitaalisesti, aiheenaan eläin symbolina.

Noora Vähälä toteutti diplomityönsä digitaalisesti, aiheenaan eläin symbolina. Eläimeksi valikoitui susi ja siitä johdatellen edelleen ihmissusi. Potfoliossa Noora kertoo työvaiheista työnsä taustalla.

Annika Peltolan aiheena oli kirjainten taide. Itä-aasialaisesta kulttuurista kiinnostunut Annika valitsi teoksensa kieleksi korean ja teoksessa omaa tarinaansa kertovat Annikan koreankielisten lempikappaleiden sanat.

Annika Peltolan aiheena oli kirjainten taide.
Annika Peltolan aiheena oli kirjainten taide.

Teea Lautamajan aiheena oli eläin symbolina. Hän kertoo ideoita olleen paljon, mutta toteutuksen alkuun pääseminen oli vaikeaa. Teoksessa mukana on eläinten kalloja, jotka olivat tärkeitä Suomen historiassa. Työ on uninen ja rauhoittava, vaikka taustalla on synkkä viesti siitä, miten ihmiset tuhoavat luontoa ja eläimiä.

Teea Lautamajan aiheena oli eläin symbolina.
Teea Lautamajan aiheena oli eläin symbolina.

Hilja Honkolan diplomityö sai aiheensa teemasta lokeroimaton Tove ja työ onkin suoraan muumimaailmasta, jossa yllättäen kukkulalla kohoaakin Hiljan oma kotitalo.

Hilja Honkolan  työ on suoraan muumimaailmasta.
Hilja Honkolan työ on suoraan muumimaailmasta.

Myös Selina Saleniuksen ja Charlotta Lahtisen työt saivat aiheensa eläin symbolina -otsikolta. Se osoittautuikin tänä vuonna kaikkein suosituimmaksi aiheeksi.

Selina Saleniuksen  työ sai aiheensa eläin symbolina -otsikolta.
Selina Saleniuksen työ sai aiheensa eläin symbolina -otsikolta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät