Seniorivitonen kutsuu reippailemaan yhdessä!

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Ankkurikentällä järjestetään jo neljättä kertaa Seniorivitonen. Tapahtuma starttaa huomenna torstaina 21.5. kello 12 ja luvassa on mukavaa yhdessäoloa yhdessä reippaillen.

Tapahtuman puuhanainen Mirja Männikkö kertoo, että Seniorivitosen avulla halutaan innostaa eläkeikäisiä liikkumaan. Kävely on liikuntamuotojen kuningas ja sen harrastaminen on helppoa missä vain ja milloin vain!

MAINOS

– Kävely ei edellytä kalliita välineitä, riittää kun jalassa on hyvät kengät!
Mirja itse on aina kävellyt, mutta vuoden alussa hän päätti alkaa kävellä tavoitteellisesti. tavoitteeksi tuli tuhannen kilometrin käveleminen tälle vuodelle. Se voi kuulostaa paljolle, mutta kun sen jakaa osiin, niin viikkoa kohden kilometrejä tulee 20 ja päivää kohden vain kolme!

– Olen huomannut, että tavoitteen asettaminen on motivoivaa. Pidän kävelemistäni matkoista tarkkaa kirjaa, mikä muistuttaa liikkeelle lähtemisestä. Innostuin hankkimaan myös askelmittarin, joka omalta osaltaan muistuttaa askelten ottamisen tärkeydestä, Mirja kertoo.

Mirjaa lenkille motivoi myös juoksua harrastava kumppani, jonka tuki on tärkeä. yhtä hyvin tukea voi saada sopivilta lenkkikavereilta, joita Mirjakin on löytänyt.
Kävely onkin laji, jonka harrastaminen on kiinni vain liikkeelle lähtemisestä. Mirja kertoo että säännöllisen kävelyn avulla hän on huomannut kunnon selvän paranemisen jo nyt, pidempikin matka taittuu jo paljon helpommin.

Painon pudotukseen kävelystä on tukea, mutta yksinään se ei riitä, ellei samalla seuraa syömistään. – Mutta jos kävelee paljon ja malttaa mennä pikkuisen nälkäisenä nukkumaan, painokin putoaa!

– Olen laittanut ilolla merkille erilaiset liikuntakampanjat ja tapahtumat, joilla ihmisiä yritetään saada liikkumaan! Seniorivitonen jatkaa tätä sarjaa ja on päiväaikaan arkena tapahtuvana nimenomaan eläkeläisille suunnattu.

Seniorivitonen omaan tahtiin

Seniorivitonen järjestetään Ankkurikentällä torstaina 21.5. kello 12 alkaen. Alussa on Leena vatasen vetämä alkuverryttely, jonka jälkeen päästään kauniille reitille Toukolaan, sieltä jokivartta sairaalan sillalle, järven rantaan ja venesataman kautta takaisin kentälle.

– Reitti on merkitty ja teiden ylityksissä on vartijat. Reitti on viisi kilometriä ja maisemiltaan kauneinta Alajärveä. Reitin voi kävellä omaa tahtiaan ja jos matka on liian pitkä, voi vaihtoehtoisesti kiertää Ankkurikenttää.

Ankkurikentän puffetista voi eurolla ostaa makkaraa tai munkkia ja kahvia. Arpajaispöydällä hyvät palkinnot odottavat voittajiaan ja verensokerinmittausta tehdään maksutta Irma Niemi-Pynttärin toimesta.

Jokaiselle osallistujalle jaetaan ekologiset kankaiset sponsorikassit yllätyssisältöineen. Sponsoreina toimivat OmaSP, vapaa-aikatoimi, Nordea, Alajärven osuuspankki, Alajärven Apteekki, Lähitapiola, Alajärven Sähkö, S-Market ja K-Supermarket.

Tapahtuman järjestää Järvi-Pohjanmaan Seniorit parinkymmenen seniorijäsenen toimesta, mutta se on suunnattu ihan jokaiselle eläkeikäiselle! Osanottajia on tapahtumassa ollut vuosittain satakunta, mutta mieluusti enemmänkin senioreita nähtäisiin paikalla!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAnkkuripelaajat koulukierroksella
Seuraava artikkeliValmistaudutaan juhlaan!