Omaishoitajille järjestettiin koulutusta Vimpelissä

Mainos[adrotate banner="3"]

Järviseudun Omaishoitajayhdistyksen OmaisOiva -toiminta järjesti toukokuun aikana omaishoitajille tarkoitetun OVET-omaishoitajavalmennuksen Vimpelissä.

Valmennukseen osallistui seitsemän omaishoitajaa Vimpelistä ja Alajärveltä. Valmennuksen sisältöön kuului mm. omaishoitajuutta, yhteiskunnan sosiaali- ja terveyspalveluja, hoivatyössä tarvittavia taitoja ja omaishoitajan voimavaroja.

MAINOS

Kouluttajina toimivat omaishoitajayhdistyksestä omaistoiminnan ohjaaja Pia Toivola ja yhdistyksen puheenjohtaja Terttu Lakaniemi. Lisäksi luennoitsijoita oli eri yhteistyötahoista.

Päällimmäisenä valmennukseen osallistuneiden palautteista nousivat tiedon saanti ja erityisesti vertaistuki. Vertaistuki on todella tärkeää, sillä toisten omaishoitajien kanssa voi purkaa sydäntään ja vaikkapa jakaa vinkkejä.

Nyt osallistuneiden toiveena onkin että myös Vimpeliin perustettaisiin syksyllä oma vertaistukiryhmä.

Ovet-valmennusta tullaan järjestämään seuraavan kerran syksyllä Lappajärvellä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen omaishoitajille.

Haku koulutukseen on alkanut ja lisätietoa kannatta kysellä omaishoitajayhdistyksestä tai Kuntayhtymästä vanhustyön ohjaaja Marianne Sarkarannalta.


Teemu Lehto

MAINOS
Edellinen artikkeliVedon juniorisponsorisopimukset allekirjoitettiin
Seuraava artikkeliSeniorivitonen reippailtiin Alajärvellä leppeässä kevätsäässä