-2 C
Alajärvi
torstai 22.2.2024
MAINOS

Poplareilta uutta musiikkia Vimpeli! -albumia odotellessa

Vimpelin sympaattisin folkpoppunk -yhtye, iki-ihana Teemun tuubaorkesteri Poplari on julkaissut kahden kappaleen promosinglen. Singleltä löytyvät hyväntuuliset kappaleet Maalaismaisema ja Seija.

Biiseistä Maalaismaisema on texmex -poljentoinen ja sen nokkela sanoitus saa taatusti jokaisen hyvälle tuulelle. Sen on säveltänyt ja sanoittanut Mika Vanhamäki ja Seppo Santala. Sovituksesta on vastannut Santala, J-M Rautiainen ja Tomi Havinen.

MAINOS

Seija puolestaan on surumielinen ja tunnelmallinen ja kertoo lavatanssien seinäruususta. Seijan on säveltänyt ja sanoittanut Mika Vanhamäki, sovittanut J-M Rautiainen, Tomi Havinen ja Seppo Santala.

Kansallisromanttista poppia puskeva Poplarit nostattaa kevättä rintaan niin kaupunkilaisella kuin maalaisellakin. Nyt valmistunut single on esimakua myöhemmin kesällä julkaistavalta Vimpeli! -albumilta, jonka äänitykset ovat jo valmiina, mutta jolle haetaan vielä kustantajaa.

Poplarit on pitkän linjan laulu- ja soitinyhtye, joka aloitti toimintansa 1990 -luvun alussa Jyväskylän opiskelijapiireissä nimellä Poplaripastorit.

Viime vuosituhannen lopulla yhtyeen kotipaikaksi vakiintui Vimpeli ja soundi muuttui akustisemmaksi, mukaan tuli mm. tuuba. Poplareiden soittajille yhteistä on se, että he kaikki ovat opettajien kersoja Vimpelistä.

Poplarit esiintyvät sekä sähköisesti että täysin akustisesti. Keikkoja on ollut useana vuonna mm. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Poplareilta on aikaisemmin ilmestynyt kaksi mini-cd:tä.

Nyt ilmestyneen singlen biisit äänitettiin Seppo Santalan kotistudiossa Toijalassa ja musiikillisesta tuotannosta, äänityksistä, miksauksesta sekä masteroinnista vastasi Seppo Santala.

Poplareiden nykykokoonpanossa soittavat Mikko Sunnari (kitara ja laulu), Mika Vanhamäki (laulu), Tomi Havinen (rummut, lyömäsoittimet, laulu), Juha-Matti Rautiainen (kontrabasso, melodica, harmooni, laulu), Teemu Lehto (tuuba) ja Petri Mäenpää (kitara). Lisäksi keikoilla on mukana Mika Rantala (saksofoni, klarinetti).

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät