-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Sateet nostivat Pohjanmaan järvien pintaa

Toukokuun puolivälin tavanomaista runsaammat sateet ovat nostaneet järvien pintaa Pohjanmaalla.

Esimerkiksi kevättulvan jäljiltä jo laskusuuntaan kääntynyt Lappajärvi kääntyi uudelleen nousuun ja on nyt korkeudella N60 +70,23 m (hankkeen tasossa 169,34 m).

MAINOS

Lappajärven pinta on noin 30 senttiä ylempänä kuin yleensä toukokuun puolivälissä. Juoksutusta järvestä on lisätty luvanmukaiseen maksimiin 30 m3/s. Lappajärven vedenpinnan ennustetaan lähtevän nyt laskuun ja saavuttavan tavanomaisen kesätason vasta myöhemmin kesän aikana.

Ähtärinjärven pinta on noussut säännöstelyn ylärajalle ollen noin viisi senttiä tavanomaista korkeammalla. Luonnonjärvistä Lestijärvi on noussut noin 20 senttiä tavanomaista korkeammalle. Monet säännöstellyt järvet, esimerkiksi Hirvijärven ja Venetjoen tekojärvet, ovat sen sijaan ajankohdan tavanomaisella korkeudella.

Vaikka järvien pinnat ovat nousseet ja jokien virtaamat kasvaneet, ei Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella ole syntynyt tulvavahinkoja. Jokien virtaamat ovat viikonlopun jälkeen jo pienentyneet ja korkealla olevien järvien ennustetaan laskevan hiljalleen tavanomaisille kesäkorkeuksille.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät