1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Hautakylän koulun jatkokäytöstä sovittiin Soinissa

Hautakylän koulun toiminta lakkaa 31.5. Jäljelle jäävien tilojen jatkokäytöstä on neuvoteltu kunnan ja Hautakylän kyläyhdistyksen kesken.

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan, että tekninen toimisto purkaa koulun tulipalossa viime kesänä tuhoutuneen osan. Kyläyhdistykselle luovutetaan puretun osan sokkelikivet.

MAINOS

Jäljelle jäävät tilat eli liikuntasali, ruokala ja keittiötilat sekä puutyötila siirtyvät kunnan hallintaan.

Koulun liikuntasalitila toimii kunnan yleisenä liikunta- ja juhlatilana ja kohteesta käytetään jatkossa nimitystä Hautakyläsali.

Koko kiinteistön aiemmat vuotuiset käyttökustannukset ilman siivousta ovat olleet 25800 euroa vuodessa ja jatkossa jäljelle jäävien tilojen osalta arvio on noin 10000 euroa. Tämä vuosikustannus jää kunnan hoidettavaksi.

Talonmiessopimus on teknisen toimen toimesta neuvoteltu Hannes Ylätalon kanssa sisältäen pääosin aiemmat työkokonaisuudet. Kyläyhdistys huolehtii tarvittaessa kentän jäädytyksestä talvella. Tähän saa käyttää kunnan vesipostia.

Tiloja vuokrataan ulkopuolisille. Soinin kunta saa tilavuokrat kansalaisopistolta ja muilta käyttäjiltä. Hautakylän kyläyhdistykselle tilojen käyttö on ilmaista. Myös Kukonkylän kyläyhdistys voi käyttää tilaa veloituksetta.

Tilavuokraukset hoitaisi käytännössä Hautakylän kyläyhdistys. Kunta laskuttaa vuokrat. Yhteyshenkilöinä kyläyhdistyksen puolelta ovat toiminnan käynnistyessä Aila Rinne ja Hannes Ylätalo.

Vuokrahinnasto on seuraava: Sali, ruokala ja keittiö 1-2 päivää sata euroa, ruokala ja keittiö 1-2 päivää 50 euroa, sali, ruokala ja keittiö yli kaksi päivää 40 euroa päivä, sali ilta/kerta 1-2 tuntia (liikuntavuoro)10 euroa ja 2-4 tuntia 20 euroa (juhlakäyttö).

Kerhotilan vuokrahinta yhdestä neljään tuntia on kymmenen euroa. Hautakylän kyläyhdistys vuokraa astiat, pöydät ja tuolit. Kyläyhdistys vastaa kohteen siivouskuluista.

Opetustarkoituksessa oleva irtain viedään pois tiloista. Keittiökoneet ja -laitteet jäävät rakennukseen. Kouluirtaimiston tyhjennys tehdään 15.6. mennessä. Tämän jälkeen kyläyhdistys merkitsee hävitettävän ja huutokaupattavan irtaimiston ja tekninen toimi hoitaa hävityksen/huutokaupan 31.8. mennessä.

Järjestelyn kesto on 20 vuotta ja mahdollisista muutoksista sovitaan kylän ja kunnan kesken käytävissä neuvotteluissa ja tuodaan erikseen kunnanhallituksen päätettäväksi. Järjestely edellyttää että tiloissa on riittävästi järkevää toimintaa.

Kunta on myös valmis neuvottelemaan kohteen myynnistä kyläyhdistykselle.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät