-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Kuusiokuntien, Soinin ja Pihlajalinnan sote-ulkoistushanke etenee suunnitelmien mukaan

Kuusiokunnat (Alavus, Ähtäri ja Kuortane) ja Soini ulkoistavat sote-palvelunsa Pihlajalinnan kanssa perustettavalle yhteisyritykselle 1.1.2016 alkaen. Soinissa palvelut siirtyvät 1.1.2017 alkaen.

Sotepalveluiden siirto on suuri hanke, joka vaatii tiivistä yhteistyötä kuntien ja Pihlajalinnan kanssa. Sotepalveluiden haltuuottoprosessi käynnistyi heti kun sopimukset oli allekirjoitettu maaliskuun lopussa, ja se on edennyt suunnitelmien mukaisesti.

MAINOS

Palveluiden haltuunottoa varten on perustettu 11 työryhmää, joissa työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia sekä kunnista että Pihlajalinnasta. Työryhmät ovat aloittaneet työnsä ja kokoontuneet jo useampaan kertaan.

Keskeiset hankkeet liittyvät henkilöstön siirtymiseen ja sen suunnitteluun ja henkilöstöprosessien perustamiseen, lupa-asioihin, ikäihmisten palveluiden ja sosiaali- ja terveyspalveluiden rakenteen suunnitteluun, taloushallinnon prosessien perustamiseen, viestintään sekä ICT-järjestelmiin.

Sotepalvelut tuottaa ensi vuoden alusta kuntien ja Pihlajalinnan yhteisyritys, jonka toiminta alkaa alkukesästä. Yhtiön nimen rekisteröinti on vielä kesken ja uuden yhtiön nimi julkaistaan heti kun rekisteröintiprosessi on saatu päätöksen.

Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Tero Järvinen, joka toimii tällä hetkellä 6 tk:n johtajana. Hän aloittaa uudessa tehtävässä kun yrityksen toiminta käynnistyy.

Yhteisyritys tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut kymmeneksi vuodeksi siten, että niiden määrä ja laatu säilyvät vähintään nykytasolla. Sopimukseen sisältyy viiden vuoden optio.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät