-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Vimpelin valtuusto kokousti lyhyellä kaavalla

Varttitunnin verran kestäneen Vimpelin valtuustoistunnon esityslistalla oli vain kolme asiaa, joista vielä yhden samana päivänä istunut kunnanhallitus oli poistanut listalta.

Poistettu asia koski Koy Rentolankartanon takaushakemusta kunnalta 100000 euron lainalle, jota se oli päättänyt anoa Kuntarahoitus Oy:lta.

MAINOS

Hyväksyttiin tietoon saatetuksi Järvi-Pohjanmaan henkilöstöraportti, jossa kunnanhallitus oli kiinnittänyt huomiota siihen, että raportin informatiivisuus paranisi huomattavasti jos tiedot olisivat eriteltyinä toimipisteittäin.

Palvelurakennetyöryhmän toimenpide-esitys organisaatiorakenteen ja johtamisen osalta hyväksyttiin lyhyehkön keskustelun jälkeen. Esityksessä on pyritty saamaan säästöjä aikaan virkoja yhdistelemällä ja toimenkuvia muuttelemalla.

Alun perin esityksellä kaavailtiin saatavan aikaan tuntuvia, satojen tuhansien eurojen säästöjä.

Etenkin perusturvan osalta Seppo Tuomisalo näki nyt käyneen niin kuin tällaisissa säästötalkoissa usein on tapana; paljon porua mutta vähän villoja. Tuomisalo laskeskeli, että todelliset säästöt Vimpelin osalta näyttävät kutistuvan murto-osaan yhden henkilötyövuoden kustannuksista.

Samoilla linjoilla oli myös Tiina Koivuniemi, joka katsoi esityksen olevan pelkää kosmetiikkaa. Terveisinään työryhmälle Koivuniemi painotti oikeaa etenemisjärjestystä. Ensin on katsottava mitä on välttämätöntä tehdä ja vasta sitten karsia, mistä karsittavaa todellisuudessa on.

Viimeisen kerran valtuuston kokouksessa mukana ollut eroava kunnanjohtaja Juhani Laasanen kiitti Vimpelin hallintoelimiä. Erityiset kiitokset hän osoitti jäähyväissanoissaan puheenjohtajille, niin entisille kuin nykyisille, joiden kanssa yhteistyö on ollut tiivistä, lähes päivittäistä.

Laasanen ei unohtanut myöskään kunnanviraston toimistotyötekijöitä, joilla työtä on ollut viime aikoina kiireeseen asti. Toimistotyöntekijät ovat Laasasen mukaan selvinneet kunnialla haastavasta työtaakastaan.

Juhani Huopana

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät