10.5 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Järviseudun hengitysyhdistys jakoi PEF-mittareita

Maailman Astma-päivää vietettiin 5.5. Tämän kunniaksi Järviseudun hengitysyhdistys halusi lahjoittaa jokaiseen alueensa terveyskeskukseen 10 kappaletta PEF-mittareita, jotka on hankittu Hengitysliiton keräysvaroilla.

Tänään keskiviikkona 3.6. luovutus tapahtui Alajärven terveyskeskuksessa. Hengitysliiton alaosaston, Alajärven Silmun, puheenjohtaja Kauko Lepistö ja rahastonhoitaja Taisto Kankaanpää olivat luovuttamassa mittareita terveydenhoitaja Leea Lapinkorvelle.

tk1-Mittareilla seurataan oman astman hoidon tasapainoa. Tuntemalla oman parhaan arvonsa ja seuraamalla puhallustulosten vaihteluita, tiedetään jos tarvitaan muutosta lääkitykseen. Sillä pystytään selvästi estämään astman pahenemisvaiheita, kertoo Lapinkorpi.

MAINOS

Mittarilla saadaan arvokasta tietoa seurantakäyntejä varten.

-Todella tarpeellisia tulevat olemaan, toteaa avopuolen osastonhoitaja Aino Ylitalo ja kiittelee sydämellisesti Lepistöä ja Kankaanpäätä.

PEF-mittareita saa itse ostettua suoraan apteekista, sekä ottamalla yhteyttä Silmuun. Lepistö kertoo, että Järviseudun Hengitysyhdistykseen kuuluu tällä hetkellä noin 400 jäsentä. Lisää tietoa yhdistyksen toiminnasta saat osoitteesta http://www.hengitysyhdistys.fi/jarviseutu/

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät