6.9 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

JAPO aloittaa valokuituverkon rakentamisen Alajärven Levijoella syksyllä

Levijoella katsotaan pitkälle tulevaisuuteen. Kyläläiset ovat yhteistuumin halunneet toimivan ja nopean nettiyhteyden sekä teräväpiirtoiset televisiopalvelut.

Alkuvuodesta JAPO piti Alajärvellä useassa kylässä valokuidusta infotilaisuuksia. Levijoella oltiinkin illan jälkeen aktiivisia ja ajatus kylän kattavasta kuituverkosta kypsyi nopealla aikataululla.

MAINOS

Tarvittava määrä sitoutuneita tilaajia saatiin toukokuun loppuun mennessä, että rakentamispäätös saatiin aikaan JAPOn hallituksessa. Muiden kylien osalta kiinnostuneiden tilaajien kartoitus jatkuu.

Levijoella valokuituverkon maanrakennustyöt aloitetaan syksyllä 2015. JAPOlla on tavoite, että suurin osa asiakkaiden tilaamista liittymistä saadaan käyttöönotettua ennen vuoden vaihdetta

Valokuituliittymä maksaa osuuskunnan jäsenille 790 euroa (ei jäsenille tuhat euroa). Kytkennästä on mahdollista vähentää verotuksessa 744 euroa kotitalousvähennyksenä.

– Mikäli olet kiinnostunut valokuituyhteydestä kotiisi, niin edelleen on mahdollista liittyä Levijoella rakennettavaan verkkoon sekä ilmoittaa kiinnostuksesi valokuidusta JAPOlle myös muiden Alajärven kylien osalta, kertoo JAPOn toimitusjohtaja Toni Harjula.

Mihin kuituliittymää voi käyttää?

Kuitu on uuden sukupolven ratkaisu, joka on tehty kestämään vuosikymmeniä. Se on luotettavampi yhteys, vähemmän herkkä ulkoisille häiriöille (esimerkiksi ukkoselle) eikä etäisyys vaikuta yhteyden laatuun.

Valokuitu on tekniikka, joka vastaa kodin tarpeisiin esimerkiksi:nopea netti, joka jaettavissa monelle käyttäjälle tai moneen käyttöön, turvapalvelut (kamerat, hälytysjärjestelmät, lämpötila tai kosteuden valvonta ym.), teräväpiirto-TV (HDTV) sekä tilausvideopalvelut, etätyö- ja koulutuspalvelut, viihde- ja pelipalvelut, varmennuspalvelut, pikaviestimet ja -tiedonsiirto, puhepalvelut, videopuhelut, ym. sekä terveys- ja hyvinvointipalvelut.

Toni Harjula sanoo, että valokuitukaapeli on esim. puhelinverkon kautta olevaan laajakaistayhteyteen verrattuna kapasiteetiltaan aivan toista luokkaa ja mahdollistaa useidenkin päätelaitteiden käytön samanaikaisesti, sekä internetissä olevien videopalveluiden, kuten Netflix käytön sujuvasti.

Valokuidussa myös luotettavuus on omaa luokkansa ja kapasiteettia riittää nopean netin lisäksi teräpiirtoisiin kaapelitelevisio -palveluihin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät