Alajärven 41. Rokulipäivät tulevat hulppean ohjelmatarjonnan siivittämänä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven 41. Rokulipäiviä vietetään 3.-4. heinäkuuta. Markkinahumu käynnistyy kuitenkin jo torstaina 2.7. ja jatkuu aina 5.7. saakka oheisohjelmin.

Rokulivastaava Reino Rauhala toteaa, että tapahtuma on viime vuosina noussut merkittäväksi kesätapahtumaksi. – Tänä kesänäkin Rokulipäiville Alajärven keskustaan odotetaan noin 140 markkinamyyjää ympäri Suomea ja noin 15000 kävijää.

MAINOS

Rokulipäivien monipuolinen ja tasokas ohjelma sekä hyvät palvelut tulevat tarjoamaan markkinamyyjille, esiintyjille ja yleisölle nautittavia hetkiä hienossa kesätapahtumassa.

Alajärven Yrittäjäjärjestö ja Rokulityöryhmä on tehnyt määrätietoista työtä Rokulipäivien kehittämisen eteen. Rokulipäivistä on vuosien varrella voitu kehittää monipuolinen kesätapahtuma, sillä Alajärven yritykset, Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu, Alajärven kaupunki, järjestöt ja kuntalaiset ovat hienolla tavalla ottaneet tapahtuman omakseen.

Rokulipäivien talousryhmän puheenjohtaja Markku Harju kertoo, että Alajärvellä yrittäjät ovat jo pitkään olleet hyvin mukana tapahtuman tukemisessa, koska yrittäjät näkevät tärkeäksi sen että väki viihtyy Alajärvellä. Rokulipäivät koetaan merkittäväksi viihtyvyystekijäksi.

Tiukoista ajoista huolimatta taloudellista tukea tapahtuman järjestelyihin on löytynyt, järjestöt ja kyläyhdistykset ideoivat ja järjestävät oheistapahtumia sekä kuntalaiset ovat aktiivisesti järjestely-ja talkootehtävissä mukana.

Ensisijaisesti tällaiset tapahtumat markkinoivat ulospäin vireää ja aktiivista kuntaa, mutta yhdessä tekemisellä on myös vahva rooli kuntalaisten viihtyvyystekijöihin.

Nähtävää ja koettavaa riittää

Rokulipäiville on tulossa laaja ja monipuolinen markkinamyyjien joukko ympäri Suomea. Markkinahumun rinnalle on rakennettu monipuoliset ja tasokkaat oheisohjelmat niin, että ne tavoittavat kaikenikäiset.

Paikkakunnan ja alueen musiikinharrastajille, taiteilijoille, järjestöille ja yrittäjille tarjotaan mahdollisuus olla mukana ohjelman rakentamisessa sekä samalla heille avautuu mahdollisuus itsensä ja toimintansa kehittämiseen.

Myös liikunta on tänä vuonna voimakkaasti esillä Rokulipäivillä. Rokulipäivät tarjoavat tänä kesänä mielenkiintoisia tapahtumia, kuten uusina pesäpallon MM-pituuslyöntikilpailun, triathlonkisan, Beach Volley-tapahtuman, uutena Rokulien yhteydessä Kuoleman Hölkän, ja tuttuina tapahtumina parrunheiton SM-kilpailut, Super Pesis-ottelun, suuren suosion saavuttanut Paintball-pelialueen ja perheen pienimmille poniratsastusta, pomppulinnaa, tivolia jne.

Pesäpallon pituuslyönnin MM-kisat ovat Alajärven Ankkurien puheenjohtaja Antti Joensuun mukaan ensimmäiset viralliset lajin MM -kisat. Kisat toteutetaan kaksipäiväisinä niin, että perjantaina 3.7. titteleistä kisaavat juniorit ja naisten sekä miesten harrastesarjat. Mukaan odotetaan satoja osallistujia.

Lauantai on omistettu tykkilyöjille, silloin iskevät naiset ja miehet. Kisaan osallistumisensa ovat jo varmistaneet mm. hallitseva lyöjäkuningas Jukka-Pekka Vainionpää, viime vuonna yli 130 metriä iskenyt Juha Niemi ja vuosien 2011 ja 2013 lyöjäkuningas Janne Mäkelä.

Naisten sarjassa pitkää kaarta on lupa odottaa mm. viime kaudella 55 juoksua lyöneeltä Virkiän Janette Lepistöltä.

Rokulipäivien rakentamisessa tärkeällä sijalla on se, että yleisö viihtyy paikalla. Ruokahuolto ja kahvilapalvelut toimivat, kuulutus toimii, on penkkejä, jossa voi levähtää, on asialliset ja siistit wc-tilat opastuksineen sekä vesi- ja sähköhuolto toimii.

Alajärven Rokulipäivien ohjelmasta löytyy tarkempia tietoja Rokulipäivien kotisivuilta: www. rokulipaivat.fi.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliTurkis- ja karjatalous tarvitsevat lisää työvoimaa
Seuraava artikkeliRiemukasta menoa taiteen ja tanssin parissa