0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Hanssin-Jukka dokumentti televisiossa tänään

Kyyjärveläisen dokumenttituottaja/muusikko Raimo Salon kuvaama ja jyväskyläläisen Esa Sirosen ohjaama dokumentti maailmankuulusta harvinaisuudesta Hanssin-Jukka DC2-koneesta esitetään Yle TV1:kanavalla tänään juhannuspäivänä 20.6 kello 14.30. Dokumentin on leikannut Veera Kanala.

Miehet ovat ideoineet ja tuottaneet viimeisen kymmenen vuoden aika parikymmentä dokumenttia, joista puolet Yle:lle. Kyseessä on jo toinen kaksikon tuottama lentoaiheinen Yle-dokumentti, aiemmin on TV1 esittänyt Blenheim-pommikoneesta ja sillä lentäneistä miehistä kertovan Masiinamiehet-dokumentin.

MAINOS

– Koneella on uskomaton tarina. Vuonna 1935 Douglasin tehtaalla Kaliforniassa valmistettu kokometallinen kone palveli Hollanissa liikennekoneena lentäen sen ajan pisintä reittiä Amsterdamista Djakartaan, kertoo Raimo Salo.

– Monien vaiheiden jälkeen se tuotiin talvella 1940 Suomeen, se palveli kolmessa sodassa ja sen jälkeen 22 vuotta Hämeenlinnassa kahviona vuoteen 1974. Kesäkuussa maailmanharvinaisuus saa kunniapaikan Hämeenlinnan Tuuloksessa, johon sille valmistuu hieno esittelypaikka Tuuloksen kauppakeskukseen vilkkaan Tampere-Lahti tien varrelle.

Hanssin-Jukka DC2-kone palveli 22 vuotta Hämeenlinnassa kahviona vuoteen 1974 saakka.
Hanssin-Jukka DC2-kone palveli 22 vuotta Hämeenlinnassa kahviona vuoteen 1974 saakka.

Jutun kuvat; Raimo Salon ja Kari Kärkkäisen arkistot.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät