10.7 C
Alajärvi
torstai 23.5.2024
MAINOS

Kanadassa karhujen keskellä!

Taistelijapari Jokiaho & Salo ovat Kanadan -kiertueellaan saapuneet Sudburyn kaupunkiin, jossa asuu noin 160000 asukasta.

Sudburyssa toimii suomalaisten siirtolaisten rakentama Finlandia Village, joka on samalla palvelukoti ja elakeläisten asuntoalue.

MAINOS

ke3 Finlandia Villagen pihamaa on näkymä kuin suoraan Suomesta.

Kylässä asuu noin 400 asukasta ja asuntojono on viitisen vuotta.

Tenoriluutnantti Raimo Salo Kyyjärveltä ja harmonikkataiteilija Heikki Jokiaho Lehtimäeltä esiintyivät eilisiltana Voima -hallilla ja tunnelma oli mainio! – Ihmiset tykkäsivät Kärki -konsertista ja Lottadokumentti sai monet itkemään.

– Tapasimme täällä myös Alajärven Kortekylastä kotoisin olevan Pekka Siirilän, joka ilahtui kuullessaan Heikin olevan samoilta seuduilta. Pekka muutti tänne vuonna 1956, Raimo kertoo.

– Oli rauhoittavaa siirtyä Toronton suurkaupungin paineesta tänne havumetsävyöhykkeelle, täällä tunnemme olevamme kuin kotona.

Raimon ja Heikin majapaikkana Sudburyn Finlandia Villagessa on komea pohjalaistalo!
Raimon ja Heikin majapaikkana Sudburyn Finlandia Villagessa on komea pohjalaistalo!

Luonto tuntuukin Sudburyssa olevan tosi lähellä, sillä eilen aamulla miesten majoitustalon roskis oli nurin ja aamiaiselle mennessään Heikkija Raimo huomasivat mustakarhun ylittämässä rautatietä!

Karhuja alueella liikkuukin paljon ja myös asukkaita on varoitettu karhuista, mutta koska asukkaat ovat niin tottuneet päivittäisiin kohtaamisiin karhujen kanssa, he vain neuvoivat, ettei karhuihin kannata kiinnittää mitään huomiota!

Sudburyssa toimii suomalaisten siirtolaisten rakentama Finlandia Village.
Eilisiltana Raimo ja Heikki esittivät Kärjen rakastettua tuotantoa Sudburyssa, jossa yleisön nautti kotimaan sävelistä täysillä.

Tänään Kanada -päivää juhlivassa maassa miesten ohjelmisto jatkuu dokumenttien esityksellä. – Pian onkin aika suunnata jo seuraavaan kohteeseen, sillä huomenna siirrymme Sault Ste Marien kaupunkiin, jonne on matkaa täältä noin 300 kilometriä. Siellä esiinnymme perjantaina kahdessa palvelukodissa, mistä lisää myöhemmin!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät