Soinin taideleirin näyttely esillä tänään Korttitalolla!

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinissa Iiroon pihapiirissä ja tuvassa tällä viikolla järjestetyn lasten ja nuorten piirustus- ja maalausleirin tuotoksia pääsee ihastelemaan tänään kello 15.30-17 välisenä aikana Soinin keskustassa olevalla Korttitalolla.

Kaikkien kiinnostuneiden kannattaakin suunnata paikalle, sillä leirille osallistuneiden peräti 33 lapsen ja nuoren käsissä on ammattitaitoisessa ohjauksessa syntynyt upeita ja yllättäviä teoksia!

MAINOS

Leirin ”äiti”, taiteilija Leena Valkeus hehkuu riemua nuorten innostuksesta ja motivoituneisuudesta taiteen parissa. Nyt toista kertaa järjestetylle leirille pystyttiin ottamaan mukaan kaikki ilmoittautuneet, koska viime vuodesta poiketen tällä kertaa leirimaksuun ei sisältynyt ruokailuja. Niinpä viime kesän 15 leiriläisen joukko kasvoi nyt yli kolmeenkymmeneen, mikä on oman kodin tuvan ja pihapiirin tiloihin jo ehkä turhankin suuri määrä.

Sopu ja hyvä opetus kuitenkin auttavat selvittämään pienet ahtauden tuomat esteet ja talossa onkin koettu suurta taiteen ja luomisen riemua.

Leenan lisäksi leirillä opettajana toimi nyt ensimmäistä kertaa myös taiteilija Elina Försti. 4H:n kanssa tehtiin yhteistyötä ja sitä kautta paikalle saatiin myös kaksi ohjaajaa. Vaikka tänä vuonna leirin järjestäjänä toimi Leena yksityishenkilönä, oli myös viime vuoden järjestelyvastuussa ollut Kyläpääskyt ry mukana ja sitä kautta Seppo Järvinen oli mukana toteutuksessa osan viikkoa.

Leirin mahdollisti Suomen Kulttuurirahaston myöntämä 4000 euron apuraha. Rahalla saatiin opettajien palkkaus, taidepohjat ja muutenkin kunnolliset materiaalit.

Valtaosa leiriläisistä oli iältään 8-12 -vuotiaita ja suurin osa saapui leirille Soinista sekä lähikunnista, kuten Alajärveltä, Alavudelta ja Ähtäristä.

Laitumella käyskennelleet lehmät löysivät  tiensä lasten ja nuorten piirroksiin.
Laitumella käyskennelleet lehmät löysivät tiensä lasten ja nuorten piirroksiin.

Leirin ohjelmassa oli monenlaista piirtämistä ja maalaamista. Leena kertoo, että lapset ovat mm. oppineet mallista piirtämistä, mittasuhteita ja luonnostelua. Lehmistä laitumella piirrettiin luonnoksia ja työt roikkuivat ihastuttavina nauhoina pyykkinaruilla kaikkien katsottavana.

Leena Valkeus esittelee leiriläisten vasemmalla kädellä tekemiä, ihastuttavia piirroksia, joita tehdessä lapset ja nuoret todella vapautuivat ja nauttivat!
Leena Valkeus esittelee leiriläisten vasemmalla kädellä tekemiä, ihastuttavia piirroksia, joita tehdessä lapset ja nuoret todella vapautuivat ja nauttivat!

Lasten luovuutta ja vapautta Leena houkutteli esiin siten, että välillä kynä otettiinkin vasempaan käteen tai piirrettiin oikealla kädellä silmät kiinni. Tuotokset olivat kerrassaan hurmaavia ja ennen kaikkea lapsilla oli hauskaa!

Elina Försti kertoo, että hän on aikaisemmin työskennellyt Leenan kanssa opettajana mm. Lehtimäen opistolla kesäaikaan. Tämä leiri oli hänelle ensimmäinen kerta ja Elina kiitti osallistuneita lapsia ja nuoria todella motivoituneiksi, vaikka leirillä tehtiin varsin vaativiakin harjoituksia ja väristä otettiin ”kaikki irti”.

Elinan ohjauksessa leiriläiset oppivatkin taittamaan ja murtamaan värejä, maalaamaan valkoista, näkemään muotoja, etsimään muodoille väriä ja aikaansaamaan tilaa. Leiriläiset työskentelivät keskittyneesti ja suurella motivaatiolla, vaikka tehtävät eivät todellakaan olleet helppoja!

Lopputuloksena oli hienoja asetelmia, ikkunanäkymiä ja yhden värin leikkejä.
Näitä kaikkia hienoja lasten ja nuorten taideteoksia pääsee tänään ihastelemaan, kunhan saapuu oikeaan aikaan Korttitalon kulmille!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSääksjärven markkinat kutsuvat huomenna!
Seuraava artikkeliOsa kesämökeistä on vailla riittävää vakuutusturvaa