0.7 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Sääksjärven markkinat kutsuvat huomenna!

Vimpelin Sääksjärvellä kyläläiset ja kesäasukkaat kuin kauempaakin tuleva markkinayleisö kokoontuvat yhteen jo seitsemättä kertaa pidettäville Sääksjärven markkinoille.

Tapahtuma pidetään vakiintuneeseen ajankohtaan huomenna, heinäkuun viimeisenä lauantaina 25.7. kello 10-14 Nuorisoseuran talon pihapiirissä ja ympäristössä, vastapäätä kyläkauppaa. Myös kyläkaupan ovet ovat avoinna samaan aikaan markkinoiden kanssa.
Tämä ajankohta on koettu hyväksi, koska loppukuusta ei enää ole niin paljon markkinoita muualla ja kuitenkin kesäasukkaat ovat vielä mökeillään, kertovat kyläseuran puheenjohtaja Janne Pohjoispää, sihteeri Susanna Moskajärvi ja johtokunnan jäsen Marjo Hautala.

MAINOS

Myyjiä Sääksjärven markkinoilla on ollut vuosittain 20-30, viime vuonna jopa liki 40 ja osa kauppiaista on saapunut paikalle joka kesä alusta saakka. Siinä missä yleisökin, myös myyjät viihtyvät näillä markkinoilla, koska periaatteena on että paikalle otetaan vain yksi saman tuotteen myyjä. Niinpä paitakauppiaita ei ole kymmentä rivissä eikä muitakaan samoja tuotteita saa monesta kojusta.

Paikalle on saapunut vuosittain ammatikseen markkinoita kiertäviä myyjiä eri puolilta Suomea, mutta pääpaino on lähialueiden markkinamyyjillä, joita saapuu mm. Perhosta, Alajärveltä ja Lappajärveltä.

Kaupanteon rinnalla markkinat ovat meille tärkeä kohtaus- ja kokoontumispaikka, monet ihmiset tapaavat toisiaan vain kerran vuodessa, Sääksjärven markkinoilla!

Valmiiksi laadittua ohjelmaa markkinoilla ei ole, mutta vuosittain aina jotain ohjelmaa paikalle on ilmaantunut. Kannattaakin lähteä kuulolle, mitä tänä kesänä mahtaakaan tapahtua?

Kouluniemessä avoimet ovet

Samaan aikaan markkinoiden kanssa kello 11-13 pidetään avoimia ovia kyläseuran omistamassa Kouluniemessä, joka viimeksi on toiminut palvelutalona.

Toivomme kaikkien kiinnostuneiden tulevan tutustumaan taloon. Toiveemme on, että talolle löytyisi mahdollisimman pian uutta käyttöä, koska aikaisemmat käyttötarkoitukset on nyut kokeiltu loppuun, sanoo Pohjoispää.

Kuulisimme mielellään kyläläisten ja kesäasukkaiden sekä kaikkien muidenkin ideoita siihen, mikä olisi paras käyttötarkoitus tälle hyväkuntoiselle ja hienolla sijainnilla olevalle suurelle talolle?

Kiinteistön pinta-ala on 340 nelilötä kolmessa kerroksessa ja se on varusteltu hoitotoimintaa varten. Niinpä sieltä löytyy mm. automaattinen sammutusjärjestelmä, pyykkituvat, kaksi saunaa, kaksi keittiötä ja sisäänkäyntiä. Talo lämpiää maalämmöllä ja se on kunnan viemäriverkostossa.

Ympärillä on virkeä kylä, vaikkakin koulusta joudumme taistelemaan vuosi toisensa jälkeen, Moskajärvi ja Hautala muistuttavat.

Kyläseura kuulisikin mielellään kaikkia mahdollisia ideoita talon käyttöön. Kyläseuralla on myös markkinoilla oma koju, jossa voi käydä juttelemassa niin tästä kuin muistakin ajatuksistaan.

Sääksjärven viemäröinti on edelleen vaiheessaan ja tänä vuonna sen osalta ei paljon tapahdu, mutta sen sijaan valokuitukaapeli vedetään kylälle Japon toimesta vielä tämän vuoden loppuun mennessä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät