Rakkaudesta ripsiin – soinilaiselle Annika Mäelle harrastuksesta työ

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinilainen Annika Mäki alkoi harrastamaan kaupan alan työn ohessa ripsienpidennysten tekemistä muutamia vuosia sitten. Harrastus innosti niin paljon, että hän kouluttautui Tampereella neljä vuotta sitten klassisten ripsienpidennysten tekemiseen.

Annikan innostus kauneudenalaan tuli esille jo opiskeluaikoina kaupallisen koulutuksen päättötyössä, jossa aiheena oli kauneudenhoito.

MAINOS
Annika Mäki aloitti työt kauneudenhoitoalalla.
Annika Mäki aloitti työt kauneudenhoitoalalla.

– Ensin tein ripsipidennyksiä kavereille ja lähisuvulle. Sana lähti kiertämään ja harrastus lisääntyi koko ajan. Harrastus vei niin mukanaan, että päätin lopettaa vakituisen työsuhteeni kaupan alalla tänä kesänä ja ryhtyä tekemään harrastuksesta työtä. Alku kesästä kouluttauduin volyymiripsien kiinnittämiseen.

Kahdenlaisia ripsenpidennyksiä

Klassisia ripsenpidennyksiä ovat nimensä mukaan perinteiset pidennykset.

– Ripsien tuuheus riippuu siitä, mikä on asiakkaan omien ripsien määrä. Yhteen omaan ripseen kiinnitetään yksi kuituripsi. Tyypillinen määrä on noin sata kuituripseä yhteen silmään. Klassisten ripsienpidennysten lopullinen tuuheus on siis suoraan verrannollinen omiin ripsiin, kertoo Annika.

Volyymiripset kasvattavat suosiotaan koko ajan.

– Volyymiripset ovat vallanneet alaa klassisilta pidennyksiltä. Volyymiripset mahdollistavat ripsien tuuhean, mutta luonnollisen lopputuloksen riippumatta omien ripsien tuuheudesta. Jos klassisessa laitetaan noin 100 kuitua per silmä, niin volyymeissa voidaan asettaa jopa 2-7 kuitua yhteen silmäripseen.

– Tällöin yhdessä silmässä voi olla jopa 400 kuituripseä. Volyymiripsikuidun keveys mahdollistaa tämän. Yksi volyymiripsi on nimittäin kuusi kertaa kevyempi kuin klassinen ripsikuitu. Volyymit ovat hieman kalliimmat, mutta huoltoväli on pidempi kuin klassisissa.

– Pituuksia ja kaarevuuksia on monia ja näitä yhdistämällä variaatioiden määrä on lukematon. Volyymiripsien tekeminen vaatii äärimmäistä tarkkuutta ja hienomotoriikkaa, kertoo Annika Mäki.

Helppous lisännyt ripsienpidennyksiä

– Ripsienpidennykset ovat suosittuja juuri niiden tuoman helppouden ansiosta. Pidennyksiä käyttäessä et enää tarvitse ripsiväriä ja silmät ovat huolitellun näköiset aamusta iltaan.

– Ripsienpidennykset tehdään kivuttomasti makuuasennossa. Kiinnitykseen käytetään erikoisliimaa ja allergialiimoja käytetään tarvittaessa. Käytän turvallisia ja testattuja tuotteita. Myös timantit ja väriripset ovat mahdollisia, kun halutaan jotain extraa, kertoo Mäki.

Annika Mäki tekee puolen vuoden harjoitteluvaihetta kouluttautumisfirmalleen Lash Lovers Oy:lle. Sen jälkeen hän on sertifioitu ammattilainen. Hänen toimitilansa sijaitsevat kotona osoitteessa Ketolantie 2. Kerran viikossa hän tekee töitä Pienessä kauneussalongissa Ähtärissä. Salonki juhlii 10 -vuotispäiviään 14.8.

Syksyllä alkava kynsimuotoilijan koulutus tuo myöhemmin palveluvalikoimaan rakenne- ja geelikynnet.

Silminnähden uudesta työstään innostunut Mäki vastaanottaa asiakkaita numeron 045-1391054 kautta.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliAjankohtaista kasvintuotannosta
Seuraava artikkeliJPK-Leiripäivä & BAUER-Varustepäivä jäähallilla lauantaina!