0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Paalijärven legendaarinen lava herää uuteen eloon!

Paalijärven lava Alajärvellä oli tanssikansan takavuosien ykköspaikka. Sittemmin lava on hiljennyt ja menneistä hyvistä ajoista muistuttaa lavan kahvilan seinässä vain vuodelta 2003 oleva Frederikin keikkamainos.

Lavan kesäkahvilassa viime viikolla vieraillut Jorma Saarela katseli tuota keikkajulistetta ja ihmetteli, miksi lavalla ei enää tanssita? Lava on hyväkuntoinen ja paikka mainio, joten miksipä ei?

MAINOS

Kun Jormalle kerrottiin, että ensi kesällekään ei ole mitään suunnitteilla, päätti hän laittaa toimeksi ja alkaa tehdä työtä ihan huvin vuoksi!

Tällä parketilla kelpaa tanssikansan edelleenkin pyörähdellä. Mahdollisesti ensimmäiset tanssit ovat jo Venetsialaisten aikaan ja joka tapauksessa ensi kesänä Paalijärvi kutsuu jälleen nimekkäiden esiintyjien voimin.
Tällä parketilla kelpaa tanssikansan edelleenkin pyörähdellä. Mahdollisesti ensimmäiset tanssit ovat jo Venetsialaisten aikaan ja joka tapauksessa ensi kesänä Paalijärvi kutsuu jälleen nimekkäiden esiintyjien voimin.

Asian tiimoilta on nyt kokoonnuttu lavaa omistavien maamiesseuran ja siellä kahvilaa pitävän kyläseuran aktiivien kanssa ja ideana on, että ensi kesänä lavalla tanssitaan! Liikkeelle lähdetään hyvine ja nimekkäiden orkesterien voimin, jotta tanssikansa saadaan varmasti innostumaan asiasta!

– Ensimmäinen takapakki ilmeni kuitenkin heti, kun kuulimme että ensi heinäkuulle lava on jo varattu joka viikonlopuksi häitä varten. Emme anna tämän kuitenkaan haitata suunnitelmia, vaan kesäkuussa tanssitaan viikonloppuisin ja heinäkuussa on tiistaisin naistentanssit. Kaikkiin otetaan hyvät orkesterit, Jorma lupaa.

Venetsialaiset jo tänä syksynä?

Yhteisessä ideointipalaverissa esiin nousi ajatus siitä, että voisihan tanssikauden käynnistää vielä tänä syksynäkin. Niinpä tavoitteena on, että Paalijärven lavalla pidetään Venetsialaiset lauantaina 29.8., mikäli lupaviidakko saadaan ajoissa kuntoon.

Tavoite on saada Venetsialaisiin esiintyjäksi, kukapa muukaan kuin se mies joka ideoinnin käynnisti – eli Frederik! Aika ei ole tuonkaan miehen hohdetta himmentänyt, ihan kuin ei ole Paalijärven lavankaan!

– Parin, kolmen viikon sisällä selviää saammeko luvat ajoissa kuntoon ja samalla saamme varmistettua esiintyjän. Jos emme saa Frederikiä paikalle, niin joku muu varma nimi lavalla kuitenkin esiintyy!

Venetsialaiset on syksyllä tarkoitus järjestää yhteistyöllä ja tällä hetkellä näyttäisi sille, että ensi kesän tansseista vetovastuun kantaa Jorma Saarela. Unelmana on nostaa lava siihen loistoon jossa se aikoinaan oli, kun sunnuntaitansseissa pyörähteli 2800 ihmistä ja osa jäi vielä ulkopuolelle, kun sisälle ei saanut enempää ottaa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät