0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Alajärven omana ponityttönä tunnetun Emmin unelma on nyt käynyt toteen!

11-vuotias Emmi Kujala myi koko kesän leipomuksia Maxin ostoskeskuksessa Alajärvellä haaveenaan tienata tuloilla oma hevonen. Sinnikäs työnteko palkittiin ja nyt omaa hevosta käydään hoitamassa Järviseudun Ratsutoimen tallilla päivittäin.

emmijalilli

Emmi asuu aivan kivenheiton päässä tallista, joten kulkeminen ei ole ongelma. Emmin äiti, Henna Kujala, sanookin, että tyttö käytännössä asuu tallilla.

MAINOS

-Osoitteenmuutoskortin olisi voinut laittaa samaan syssyyn, Henna naurahtaa. Hän kiittelee ihania ihmisiä, jotka ovat mahdollistaneet tytön haaveen toteutumisen.

Ponityttönä tutuksi tullut Emmi on ihastuttanut ihmisiä ahkeruudellaan ja moni on käynyt ostosreissun jälkeen erikseen hakemassa käteistä, jotta voisi tukea nuoren tytön heppakassaa.

Edelleen Emmin tehtävänä on hoitaa tallipaikan vuokran maksu osittain omasta pussista, jonka takia hän pyrkii olemaan Maxin kauppakeskuksessa kerran kuukaudessa. Myös eläinlääkärikulut ja kengitykset täytyy itse kustantaa, joten rahanmeno ei ole hevosen saamiseen jälkeen loppunut. Myyntipäivien ajankohdasta saa tietoa seuraamalla tytön Facebook-sivuja, jotka löytyvät nimellä Emilie’s Baking.

Vaikka oma hevonen on siintänyt haaveissa, tuli sen omistaminen Emmille suurena yllätyksenä. Hänet kutsuttiin tallille katsomaan erästä uutta pollea ja hänen käteensä lyötiin asiakirja, jossa luki omistajan nimi – Emmi Kujala. Henna toteaa, että kerrankin tämä tyttö saatiin hiljaiseksi.

5-vuotias Amerikan lämminverinen Lilli on ollut Emmille haaveiden täyttymys. Emmi kertoo, että se on älyttömän kiltti, mutta vaatii kovasti koulutusta. Onneksi ympärillä on osaava joukko ihmisiä ohjaamassa nuorta hevosen omistajaa.

Järviseudun Ratsutoimen täysihoitopaikkaan kuuluu muun ylläpidon ohessa mm. maneesin ja kentän käyttö, joten puitteet kouluttamiseen ja harrastamiseen ovat kohdillaan. Maastomaisematkin ovat järven läheisyydessä sijaitsevalla tallilla enemmän kuin huikeat.

Torstai-lehti onnittelee uutta hevosen omistajaa ja toivoo parivaljakolle paljon ikimuistoisia hetkiä yhdessä!

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät