1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Kolmannet Pyhä Yksinkertaisuus -festarit tuovat lavalle kovia nimiä Jipusta alkaen!

Lappajärvellä kuullaan lauantaina 22.8. kello 15 alkaen jo kolmas Pyhä Yksinkertaisuus -festivaali, joka kokoaa Kyrönniemen leirikeskuksen piha-alueelle nousevaan jättimäiseen telttaan kattauksen tasokkaita esiintyjiä ja runsaasti eri-ikäistä festarikansaa vauvasta vaariin!

Festareiden vastaavana toimii Valtteri Salo, joka painottaakin että tapahtuma on tarkoitettu aivan kaiken ikäisille. Jos sää on kaunis, voivat lapset leikkiä leirikeskuksen laajoilla nurmialueilla tai mennä vaikka uimaan!

MAINOS

Sadesääkään ei festareita haittaa, sillä paikalle pystytetään rock -yhdistyksen valtava teltta, jonka suojissa kaikki festaritapahtumat esiintyjistä aina tarjoiluihin saakka saadaan järjestettyä.

Viime vuonna festarit keräsivät noin 300 kuulijaa ja väkeä tuli paitsi Etelä- ja Keski-Pohjanmaalta, myös laajemmalta Helsinkiä, Oulua ja Jyväskylää myöten. Syynä kiinnostukseen ovat hyvät ja nimekkäät esiintyjät sekä kiitosta saaneen tapahtuman tunnelma.

– Sapluunamme on alusta saakka ollut toimia nimenomaan akustisen musiikin festarina. Tämä luo tapahtumaan intiimin tunnelman, sillä jos lavalla on vain artisti ja kitara, yhteys yleisöön on tiivis, Valtteri toteaa.

Esiintymässä tämän vuoden Pyhä yksinkertaisuus -festareilla ovat Jippu, Jukka Leppilampi, Ida Elina, Timpurin Roudarit sekä päätösmessun musiikissa lappajärveläisten ja evijärveläisten nuorten muodostama Kari Mantere ja Pyhä orkesteri.

Esiintyjistä Jukka Leppilampi on tapahtuman ”kummisetä”, ollut mukana ensimmäisestä kerrasta saakka ja varmasti jatkossakin. – Pohdimme Jukan kanssa yhdessä aina seuraavaa festaria, Valtteri kertoo. – Koska Jukka on tehnyt tänä vuonna paljon yhteistyötä Jipun kanssa, oli luontevaa kutsua myös hänet Lappajärvelle.

Leppilampi ja Jippu esiintyvätkin paikalla niin yhdessä kuin erikseenkin ja lavalle nousee myös Jukan Tove –vaimo!

Mielenkiintoinen esiintyjä tulee olemaan myös Sibelius-akatemiasta valmistunut kanteleen soittaja Ida Elina, joka soittaa konserttikanteleella nykymusiikkia. – Soitto kuulostaa mahtavalta, kannattaa kuunnella vaikka Youtubesta ja tulla sitten meille paikalle kuulemaan livenä, Valtteri innostaa.

Timpurin Roudarit Soinista oli mukana jo viime vuonna ja saivat yleisön varauksettoman suosion. Tästä syystä heitä pääsee nyt kuulemaan uudelleen.

Mukana tapahtumassa on myös Astamari ry tuotepöytineen. Astamari on hyväntekeväisyysyhdistys, joka tukee muun muassa köyhien perheiden ja erityislasten koulunkäyntiä Etiopiassa.

– Henki festareilla on ollut todella hyvä ja olemme saaneet kävijöiltä erinomaista palautetta, Valtteri kertoo ja toivoo, että mahdollisimman moni lähtisi mukaan lauantaina 22.8. Tapahtuma on tarkoitettu ihan jokaiselle!

Liput festareille maksavat kympin. Tapahtuman vastaa Lappajärven seurakunta. Mukaan kannattaa ottaa oma retkijakkara, mutta eväitä ei tarvitse, sillä puffetista voi ostaa niin suolaista kuin makeaakin suupalaa.

Majoitusta tarvitsevien on mahdollista majoittua leirikeskukselle pientä korvausta vastaan. Ennakkovarauksia ei tarvita.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät