1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Lappajärven lukiolle mukava avustus sähköisen oppimisen ja opetuksen kehittämiseen

Lappajärven lukio on saanut Opetushallituksen valtionavustuksen innovatiivisten oppimisympäristöjen edistämiseen.

Tiimit TVT:n kimppuun! -hanke kehittää samalla uutta opiskelutapaa ja toimintaympäristöä sekä tuo niin opiskelijoiden kuin opettajienkin työskentelyyn lisää tieto- ja viestintätekniikkaa. Hankkeeseen on saatu vuosille 2015-2017 yhteensä 31250 euroa.

MAINOS

Hankkeen tavoitteet ovat laitteiden ja samalla pedagogiikan osalta se, että opiskelijat oppivat uuden tavan opiskella ja tuottaa tietoa sekä myös esittää sitä muille.

Pedagogiikan puolella avainsana on tiimioppiminen. Opiskelijoista muodostuvilla tiimeillä on käytössään tiimikohtainen kannettava ja tablet -laite, joilla he voivat työskennellä läpi koko yhden tiimijakson kerrallaan (kesto 2-3 jaksoa).

Tavoitteena on lisäksi lisätä laitteita opiskelijoiden käyttöön sekä tuoda opetukseen mukaan älytaulut ja TVT:n käytön lisääminen osana opiskelua ja erityisesti kokeita.

Tiimioppimisesta ja samalla opettajien puolesta tiimiopettamisesta tehdään jokavuotinen tapa opettaa. Opiskelijat oppivat tuntemaan paremmin itsensä ja työskentelytapansa. Myös TVT-taidot kehittyvät siinä samalla.

Opiskelijat voivat olla kurssilla asiantuntijoita nimenomaan TVT:n käytössä ja käyttöönotossa. Suunnitelman mukaan eri oppiaineet (opinto-ohjaus, historia, kuvaamataito ja atk + mahdollisesti äidinkieli ja englanti) käsittelevät joko omilla tunneilla tai yhteistunneilla samoja teemoja tai ongelmia. Suunnittelu alkaa nyt syksyllä ja tiimikursseja rakennetaan kahden vuoden ajan.

Hankkeessa hankitaan laitteistoa siten, että jokaiselle tiimille tarvitaan oma kannettava ja tablet-laite (6 tiimiä), samoin tiimikurssien kolmelle vetäjille. Kahteen luokkaan hankitaan äly/esitystaulu interaktiivista työskentelyä varten. Tietojen siirtämiseen ja näyttämiseen tarvitaan langattomasti toimiva videotykki, jonka avulla tiimit voivat vuorollaan näyttää tuotoksensa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät