11.4 C
Alajärvi
tiistai 26.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Kiinteistöveron eräpäivä lähestyy – viime vuonna noin puoli miljoonaa asiakasta maksoi myöhässä

Verohallinto kannustaa kiinteistöveron maksamiseen e-laskulla tai suoramaksulla. Sähköinen maksaminen on vaivatonta ja helpottaa laskun muistamista sen eräpäivänä. Kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä on 7.9.

Viime vuonna noin puoli miljoonaa asiakasta maksoi kiinteistöveronsa myöhässä. Kiinteistöverotuspäätös ja tilisiirrot on postitettu asiakkaille keväällä, jonka vuoksi maksaminen on saattanut unohtua.

E-laskun tai suoramaksun avulla voi varmistaa, että vero tulee maksettua ajoissa. Asiakas välttyy siten maksumuistutuksilta ja viivästysseuraamuksilta. Myös veronsaajat saavat Verohallinnon heille tilittämät verokertymät ajallaan.

E-laskun voi tilata omassa verkkopankissaan 21.8. mennessä

MAINOS

Henkilöasiakas voi maksaa kiinteistöveronsa sähköisesti e-laskulla tai tekemällä pankkinsa kanssa suoramaksusopimuksen. E-lasku tilataan omassa verkkopankissa 21.8. mennessä. Tilaus koskee jo tämän vuoden kiinteistöveroa.

Kiinteistöveron eräpäivät ovat tänä vuonna 7.9. ja 2.11. Vero jaetaan kahteen erään jos sen suuruus on 170 euroa tai enemmän.

Kiinnostus sähköiseen maksamiseen on ollut vähäistä

Kiinteistöveroa maksavia asiakkaita on yli 2 miljoonaa. Näistä e-lasku- tai suoramaksuasiakkaita on noin 170 000.

Sähköisen maksamisen suosio henkilöasiakkaiden keskuudessa on ollut tähän mennessä suhteellisen vähäistä, sillä vain 8,7 % on tilannut e-laskun tai tehnyt suoramaksusopimuksen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät