24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Oma Säästöpankilla vahva alkuvuosi

Pankin toiminta on jatkunut vakaalla ja tuloksekkaalla uralla. Alkuvuoden tuloskertymä on totutun vahva, ylittäen jälleen kymmenen miljoonan euron liikevoittotason.

Korkealaatuiseen asiakaspalveluun sekä kattavaan palveluverkostoon perustuva liiketoimintamalli mahdollistaa asiakastyytyväisyyden ja vauhdittaa uusasiakashankintaa. Uusia asiakassuhteita solmittiin alkuvuoden aikana noin 500 asiakkaan kuukausivauhdilla.

MAINOS

Menestyvä ja taloudellisesti vahva pankki on todella merkittävä lisäarvon tuoja koko toimialueelleen. Vain menestyvät pankit kykenevät kehittämään ja parantamaan asiakkailleen tarjoamiaan palveluja.

Vahva taloudellinen perusta mahdollistaa asiakasrahoituksen häiriöttömän toiminnan niin hyvinä kuin hieman huonompi-nakin aikoina. Väheksyä ei voi myöskään hyvää tulosta tekevän pankin roolia veronmaksajana ja työllistäjänä.

Merkittäviä tapahtumia alkuvuoden aikana

– Tammikuussa solmittiin aiesopimus Pyhäselän Paikallisosuuspankin kanssa liiketoimintojen yhdis-tämisestä.

– Helmikuussa toteutettiin asiakaspalvelun osalta merkittävä uudistus, kun käyttöön otettiin täysin uudistettu henkilöasiakkaan verkkopankki.

– Maaliskuussa käyttöön otettiin Oma Säästöpankin mobiilipankkisovellus, OmaMobiili. Se on kätevä ja toimiva tapa käyttää verkkopankkia missä ja milloin vain. Investoinnit jatkuvat myös konttoriverkoston uudistamiseksi vastaamaan nykyajan tarpeita. Uusia avauksia alkuvuoden aikana konttori-verkoston osalta ovat toimintojen käynnistäminen Savonlinnassa ja Vimpelissä.

– Huhtikuussa pankin historian suurin joukkovelkakirjalaina sai sijoittajilta erinomaisen vastaanoton. Oma Säästöpankki keräsi 100.000.000 euroa pohjoismaisilta pääomamarkkinoilta. Varat käytetään asiakasrahoitukseen ja pankin maksuvalmiuden vahvistamiseen. Instituutiosijoittajat antoivat vahvan luottamuksenosoituksen pankille ylimerkitsemällä emission reilusti. Ensimmäistä kertaa mukana oli sijoittajia myös Ruotsista ja Tanskasta.

– Varsinaisessa yhtiökokouksessa 11.4 Lappeenrannassa tehtiin pankin toimintaedellytyksiä paranta-via linjaratkaisuja. Ensinnäkin historialliset kahden Osuuspankin liiketoimintojen luovutukset Oma Säästöpankille hyväksyttiin. Toiseksi pankin yhtiömuoto päätettiin muuttaa osakeyhtiöstä (Oy) jul-kiseksi osakeyhtiöksi (Oyj).

Uusi yhtiömuoto mahdollistaa muun muassa toimivat jälkimarkkinat pankin liikkeeseen laskemille joukkovelkakirjalainoille. Kaikki yhtiökokouksen päätökset tehtiin täy-sin yksimielisesti, mikä hyvin kuvaa vahvaa yhteishenkeä Oma Säästöpankin ja sen omistavien Säästöpankkisäätiöiden kesken.

– Toukokuussa julkistettiin Kauppalehden jokavuotinen suuri pankkivertailu (Kauppalehti 13.5.2015 ja 3.6.2015). Pankit on asetettu paremmuusjärjestykseen Finanssivalvonnalta saatujen ja Kauppalehden analyytikon analysoimien tilinpäätöstietojen perusteella. Oma Säästöpankki on totutusti koko vertailun parhaimmistoa.

Hyvin poikkeuksellista on se, että Oma Säästöpankki on todellinen kestomenestyjä suuressa pankkivertailussa. Muita vuodesta toiseen kärkisijoilla olevia pankkeja ei tahdo löytyä, pois lukien Oma Säästöpankkiin yhdistynyt Etelä-Karjalan Säästöpankki (viime vuonna sijalla 4) ja tulevana syksynä yhdistyvä Joroisten Osuuspankki (sijalla 14).

Vuoden 2015 näkymät

Kotimarkkinoiden heikko suhdannetilanne, poikkeuksellisen matala markkinakorkojen taso ja kiristyvä pankkisääntely aiheuttavat harmaita hiuksia pankeissa, jotka eivät ole tilanteeseen riittävästi ja riittävän ajoissa varautuneet.

Oma Säästöpankki hyötyy huomattavasti onnistuneesti toteutetuista yhdistymishankkeista ja positiivisella kehitysuralla olevasta ydinliiketoiminnastaan. Tilikauden 2015 liikevoittokertymän arvioidaan olevan edellisen tilikauden tasolla tai ylittävän sen.

Pankki suhtautuukin toimintaympäristön haasteista huolimatta tulevaisuuteen luottavaisin mielin ja on valmis ryhtymään kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin myös tulevan menestyksen mahdollistamiseksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät