MAINOS

Sadonkorjuumarkkinat kutsuvat Kurejoelle!

Jami Kurejoella järjestetään perinteiset suuret sadonkorjuumarkkinat lauantaina 29. elokuuta lähiruoan, tuote-esittelyjen, kukkien, koneiden ja monenlaisen mukavan merkeissä!

Markkinat ovat vuosittain keränneet sadoittain vierailijoita ja niinpä tänäkin vuonna tavoitteena on luoda mahtava markkinatapahtuma, jossa kaikki viihtyvät!

MAINOS

Koska teemana on nyt erityisesti lähiruoka ja lähellä tuotetut tuotteet, toivovat järjestäjät mahdollisimman monen alueen pienenkin tuottajan lähtevän paikalle myymään tuotteitaan. Myyntipaikat ovat maksuttomia ja pöytäkin järjestyy valmiiksi!

– Leivonnaiset, leivät, kananmunat, omenat, marjat, perunat… kaikki mahdollinen lähellä tuotettu kiinnostaa, kädentaitojen tuotteita unohtamatta, vinkkaavat tapahtumaa puuhaamassa olevat kouluttajat Satu Ahopelto ja Petteri Karvinen.

Sadonkorjuumarkkinat on järjestetty tässä mittakaavassa Kurejoella jo useiden vuosien ajan. Sitä ennen tapahtuma oli pienempi Sadonkorjuujuhla ja suunnattu vain alueen koululaisille. Nyt koululaisten päivä on perjantai ja muun yleisön lauantai. Perjantaina paikalla käy noin 500 ysiluokkalaista Alajärveltä, Kuortaneelta, Soinista, Vimpelistä, Lappajärveltä, Evijärveltä ja Kauhavan Kortesjärveltä.

Tapahtuma laajeni aikanaan kaikelle kansalle suunnatuiksi markkinoiksi, koska väkeä alkoi tapahtumaan tulla mukaan perjantaisinkin ja kiinnostusta aiheeseen tutui olevan.

– Sadonkorjuun kannalta tämä ajankohta on aikainen, mutta säiden vuoksi emme halua jättää sitä niin myöhään kuin mitä sato todellisuudessa korjataan, Karvinen sanoo.

Sadonkorjuumarkkinat ovat ikään kuin entisaikain Kekrin uudelleen lämmittelyä ja samalla oppilaitokselle oiva tapa toimia ulospäin. – Olemme tärkeä osa ympäröivää yhteisöä ja tällainen perinteiden vaaliminen on juhla myös meille. Samalla voimme esitellä oppilaitostamme ja ennen muuta luonnonvara-alaa.

Lähiruoka -teema on tänä vuonna valittu siksi, koska alueella toimii mm. Facebookin kautta lähiruokarengas Reko. Sen kautta on markkinoille kutsuttu myyjiä ja järjestäjät toivovatkin mahdollisimman monen tulevan paikalle.

– Mukaan on tulossa mm. hunajan, kädentuotteiden ja vihannesten myyjiä ja lisää otetaan mahdollisimman paljon. Tilalta myydään tinkimaitoa. Paikalle voi tulla myymään vaikkapa puutarhansa tuotteita, marjoja yms.

Myyjien tulee ilmoittautua Petterille viimeistään torstaina 27.8. numeroon 044 465 7100, jotta heille osataan varata paikat.

Markkinoilla kävijöiden on mahdollisuus tutustua Jamin eri koulutusaloihin, tarjolla on talutusratsastusta ja kasvomaalausta. Vasikoita ja muita eläimiä pääsee näkemään ja ihmettelemään, samoin jamin työkoneet ovat esittelyssä ja oppilaiden bändi soittaa. Lisäksi Yamar Thiam rummuttaa senegalilaista sadonkorjuumusiikkia.

Tutustuttavana on mm. sieninäyttely sekä kotimaisten kalojen akvaario! Nälkänsä voi sammuttaa grillimakkaralla ja letuilla!

Tapahtuma järjestetään Jami Kurejoella tien läheisyydessä, navetan puolella olevalla nurmialueella. Jos sade yllättää, tapahtuma siirretään viereiseen halliin.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version