25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Syyskesän sadosta vaivattomasti herkullista tarjottavaa

Nyt on sadonkorjuun aika, jolloin päästään nauttimaan loppukesän maukkaista mauista. Syyskesän marja-, omena- ja sienisadon antimista saa SAGAn helpoilla resepteillä herkullista tarjottavaa nopeasti ja vaivattomasti.

Mustikoita on ollut metsissä runsain mitoin heinäkuun loppupuolelta lähtien, ja myös puolukka- ja lakkasadosta näyttäisi tulevan hyvä. Samoin sienisadosta on ennustettu vähintään kohtuullista. Metsän ja puutarhan antimista voi nyt loihtia helposti ja näppärästi sekä makeita että suolaisia piirakoita.

MAINOS

Vielä helpommaksi leipominen käy, kun muistat vuorata piirakkavuoan leivinpaperilla: Leikkaa leivinpaperista vähän vuokaa suurempi ympyrä, levitä taikina paperille ja nosta sitten paperi taikinoineen vuokaan. Helppoa ja näppärää – piirakka irtoaa vuoasta kauniisti ja tiskaaminen on helppoa, kun taikina ei tartu vuokaan.

Hyödynnä syyskesän sato ja alla olevat helpot, maukkaat reseptit!

Marjainen sitruunapiiras

ruoka1

Pohja:
250 g vehnäjauhoja
100 g hienoa sokeria
100 g voita pieninä paloina
1 kananmuna
Sitruunatäyte:
2 dl sitruunan mehua
1 sitruunan kuori
1 ½ dl kuohukermaa
1 ½ dl hienoa sokeria
3 munaa
1 keltuainen
Tarjoiluun:
tuoreita marjoja
kermavaahtoa

Laita vehnäjauhot, sokeri ja voi monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on hienorakeista (rakenne on oikea, kun taikina muistuttaa mannasuurimoita). Voit sekoittaa taikinan myös käsin. Lisää kananmuna ja jatka sekoittamista vain sen verran, että taikina pysyy koossa. Kääri taikina SAGA Leivinpaperiin ja pane kylmään puoleksi tunniksi.

Kauli taikina kahden leivinpaperiarkin välissä ohueksi levyksi ja aseta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Paista pohjaa 15 minuuttia 225-asteisessa uunissa.

Pese sitruunan kuori huolellisesti ja raasta se. Sekoita keskenään kaikki täytteen raaka-aineet ja kaada täyte siivilän läpi vuokaan pohjan päälle. Paista piirakkaa 180-asteisssa uunissa noin 30 minuuttia.

Koristele piirakka lopuksi tuoreilla marjoilla ja tarjoile lisäksi vaahdotettua kermaa, jonka voit maustaa vaniljalla ja sokerilla.

Kuohkea sienipiirakka

ruoka2

300 g voitaikinaa
400 g herkkusieniä, tatteja tai muita sieniä
200 g kyssäkaalia
1 purjo
4 kananmunaa
3 dl kermaa
suolaa, mustapippuria

tarjoiluun vihersalaattia

Kauli voitaikina kahden SAGA Leivinpaperiarkin välissä noin kolmen millimetrin paksuiseksi levyksi. Jos leikkaat paperista valmiiksi vuoan kokoisen arkin, voit kaulimisen jälkeen siirtää taikinan papereineen suoraan vuokaan.

Pistele piirakkapohjaa haarukalla, aseta pinnalle pohjan muotoiseksi leikattu pala leivinpaperia ja pane painoksi esim. kuivattuja herneitä. Paista 220-asteisessaa uunissa noin kahdeksan minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Kuori kyssäkaali ja puhdista sienet. Paloittele kaali ja sienet kuutioiksi, silppua purjo hienoksi ja freesaa raaka-aineet voissa.

Sekoita kananmunat ja kerma keskenään, ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-kermaseos.

Paista piirakkaa 210-asteisessa uunissa noin 25 minuutin ajan. Tarjoa lämpimänä vihersalaatin kera.

Helppo omenapiirakka

pkt (500 g) valmista voitaikinaa
Täyte:

200 g tuorejuustoa
1 kpl kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
2 kpl isoa tai 4–5 pientä omenaa ohuina viipaleina
3 rkl fariinisokeria

Kauli voitaikina levyksi ja nosta se SAGA Leivinpaperilla vuorattuun isoon uunivuokaan. Sekoita tuorejuuston joukkoon kananmuna, sokeri, kaneli ja inkivääri. Levitä juustoseos ohueksi tasaiseksi kerrokseksi voitaikinalle. Viipaloi omenat ja lado ne täytteen päälle. Ripottele pinnalle fariinisokeri. Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät