-2 C
Alajärvi
torstai 22.2.2024
MAINOS

Ideatasku-bloggari Niinan mielestä jokainen vuodenaika on aihe juhlaan

Niina Hallila on 31-vuotias artesaani, joka on rakastaa käsillä tekemistä ja kaikennäköistä luovaa puuhastelua. Hänen Ideatasku-bloginsa on täydellinen paikka inspiraation etsimiseen – olitpa sitten vailla käsityöideoita, askarteluvinkkejä tai herkullisia reseptejä.

Niinan kotitalon vieressä Alajärven Kurejoella sijainnut vanha mummonmökki oli vielä muutama viikko sitten myynnissä. Nyt Villa Helviksi nimetty tupa on Niinan ja hänen veljiensä omistuksessa. Tupa on kokenut lyhyessä ajassa uskomattoman muutoksen ja kodikas, maalaisromanttinen tunnelma valtaa vierailijan heti peremmälle astuessa.

MAINOS

IMG_2884

Niina kertoo, että paikkaan on ihastuttu niin kovasti, että siellä tullaan luultavasti tuleva joulukin viettämään. Huvilassa riittää pientä tekemistä, mutta se ei haittaa, kun sisustaminen ja käsillä tekeminen on naisen intohimo.

Niinan perheeseen kuuluvat aviomies Tommi ja kaksi alle kouluikäistä tyttöä, Veera ja Lotta. Perhe asustaa Seinäjoella, mutta Alajärvellä tulee käytyä tämän tästä ja nyt uuden huvilan myötä yhä enemmän.

Kotipaikkakunta on Niinalle tärkeä paikka ja hän kertoo, että kaikki materiaalihankinnat askarteluja ja käsitöitä varten hän hankkii Alajärvellä vieraillessaan.

Niina esittelee suloisesti rullalle käärittyä torkkupeittoa, jonka Paapo-putiikin yrittäjä Anne Nenonen on tilannut Niinalta. Naista voi siis tosiaan lähestyä myös toiveiden kera!

Niina kertoo ohjeet torkkupeiton tekemiseen: Helmineuletta neulotaan oikeilla ja nurjilla silmukoilla.  Ensimmäinen kerros tehdään yksi oikein ja yksi nurin-tyylillä. Toisessa kerroksessa neulotaan nurjat silmukat oikein ja oikeat silmukat nurin. Vuorottele kerroksia 1 ja 2.
Niina kertoo ohjeet torkkupeiton tekemiseen: Helmineuletta neulotaan oikeilla ja nurjilla silmukoilla.
Ensimmäinen kerros tehdään yksi oikein ja yksi nurin-tyylillä. Toisessa kerroksessa neulotaan nurjat silmukat oikein ja oikeat silmukat nurin.
Vuorottele kerroksia 1 ja 2.

-Peitot ovat olleet todella tykättyjä. Olen tehnyt näitä paljon vauvalahjoiksi, mutta sopiihan nämä aikuisenkin käyttöön ja sisustukseen. Torkkupeittoon olen käyttänyt yhden vyyhdin Eko Ontelokudetta ja olen neulonut sitä 15 millimetrin pyöröpuikoilla. Helmineuleen tekeminen on nopeaa, helppoa ja lopputulos on yksinkertainen, mutta näyttävä, Niina kertoo ja antaa ohjeita peiton neulomiseen.

pompula

Tyttöjen annetaan myös osallistua käsillä tekemiseen. Viimeisimpänä askarteluna Veera ja Lotta ovat tehneet itselleen kauniita hiuslenkkejä ja helmikaulakoruja, joita he kantavat ylpeänä omien pienten kättensä jäljestä.

Niina kannustaa tyttöjä luovuuteen ja perheessä on yhteisten askarteluhetkien lisäksi tapana, että vähintään kerran viikossa leivotaan yhdessä.

-Meiltä maailmalle lähtiessään nämä pikkuemännät osaavat kädentaitojen lisäksi ainakin tehdä ruokaa jos ei muuta, Niina nauraa.

Niina tarjoilee päivällä nopeasti pyöräyttämäänsä mansikka-raparperipiirakkaa, joka vie kielen mennessään. -Olen huomannut, että kun raparperin käyttää pakkasessa ennen leivontaa, tulee sen mausta paljon pehmeämpi.

2-vuotiaalle Lotalle maistuu itse tehty piirakka uinnin ja saunomisen jälkeen.
2-vuotiaalle Lotalle maistuu itse tehty piirakka uinnin ja saunomisen jälkeen.

Omaa kotia somistaessa kannattaa käyttää hyväksi kunkin kauden luonnosta tai puutarhasta löytyviä tuotteita. Samassa kahvipöydässä on Niinan kokoama kaunis kukka-asetelma, jossa on krysanteemien lisäksi metsästä poimittuja mustikanvarpuja ja takapihalta tuotua vuorenakankilpeä.

Niinan mansikka-raparperipiirakan ohje:

IMG_2737

Murotaikinapiirakan pohja:
100g rasvaa
3/4dl sokeria
1 muna
1 tl levinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
n. 300g raparperia
n. 300g mansikoita
2rkl perunajauhoja
n. 1dl sokeria

Muruseos:
50g voita
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää jauho-leivinjaheseos. Sekoita taikina haarukkavatkaimella nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina voideltuun matalaan piirakka vuokaan (halkasija 23-27 cm). Levitä täyte. Sekoita muruseos seuraavasti: Huoneenlämpöiseen voihin sokeri ja jauhot sormin nyppimällä. Levitä muroseos raperperimansikka-täytteen päälle.
Paista uunin alaosassa 200 asteen lämmössä n. 25-30 minuuttia.

Ideataskublogiin pääset vierailulle alla olevasta linkistä:

Ideatasku-blogi

Viimevuonna syksy vastaanotettiin juhlien kera. Lasten kottikärryissä juomien pitäminen kylmänä oli loistava keksintö!
Viimevuonna syksy vastaanotettiin juhlien kera. Lasten kottikärryissä juomien pitäminen kylmänä oli loistava keksintö!

Roosa Linnanmäki 

(osa kuvista lainattu blogista, kuvaajana Niina Hallila)

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät