0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Judokat kokoontuvat treeneihin Soinissa

Soinin Sisun judokat harrastavat lajiaan Soinin Laasalassa Niemenahon tilan hallin yläkerrassa lämpökeskuksen yhteydessä. Noin 80 neliön tilassa judomatot saavat olla paikoillaan, mikä helpottaa treenien pitämistä. Treenejä on pidetty kerran viikossa maaliskuusta lähtien Jari Napparin ja Suvi Hokkasen ohjauksessa.

Viljami Niemenaho harrastaa judoa, koska siinä kunto kasvaa ja oppii uusia asioita. Harjoituskaverina kuvassa Viljamin Veera-sisko.
Viljami Niemenaho harrastaa judoa, koska siinä kunto kasvaa ja oppii uusia asioita. Harjoituskaverina kuvassa Viljamin Veera-sisko.

– Treeneihin osallistuu 10-15 harrastajaa kerralla. Harjoittelemme judon lisäksi muitakin budolajeja ja yleistä itsepuolustusta. Osallistujat ovat tällä hetkellä peruskouluikäisistä ylöspäin.

MAINOS

– Laji sopii kaikille, joilla on halu nostaa omaa kuntoaan ja opetella erilaisia taitoja itsepuolustuksessa, kertoo 30 vuotta judon parissa toiminut ruskean vyön Nappari.

Suvi Hokkanen kertoo, että hänellä harrastuksessa oli kymmenen vuoden tauko. Ähtärissä peruskoulu- ja lukioiässä hän harrasti lajia vihreään vyöhön asti. Nyt Soinissa hän toimii Napparin kanssa yhdessä lasten ja nuorten ohjauksessa.

Ohjaajien mukaan harjoituksiin ovat kaikki tervetulleita seuraamaan ja aloittamaan uutta kuntoilumuotoa.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät