MAINOS

Vimpelin Mieslaulajat haluaa kasvaa alueelliseksi kuoroksi

Vimpelin Mieslaulajien uusi harjoituskausi alkaa torstaina 3.9. kello 18.30 Vimpelin lukiolla.

Kuoro on harjoitellut todella intensiivisesti neljä vuotta. Siihen on sisältynyt 90 -vuotis juhlakonsertti, äänityksiä ja kansainvälinen Madetoja kilpailu keväällä Tampereella Tamperetalossa.

MAINOS

Palkinnoille kuoro ei yltänyt, mutta sai todella hyvät arvostelut tuomareilta. Kuoron sointia kehuttiin tasapainoiseksi ja hyväksi ja joissain kohdin jopa erittäin hyväksi. Toki petrattavaakin arvostelijat löysivät, mutta sanoivat kuoron olevan hyvällä tiellä.

Kuoron kokoa pyritään koko ajan kasvattamaan ja saamaan laulajia laajalta alueelta. Kuorossa on jäseniä tällä hetkellä Vimpelistä, Alajärveltä, Lappajärveltä ja Evijärveltä. Kuoro toimii Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston piirinä.

Mukaan kuoroon voikin ilmoittautua opiston nettisivuilla ennakkoon. Jos sinua kiinnostaa laulaminen, ota yhteyttä kuoronjohtajaan tai laulajiin. Monet ovat tulleet käymään harjoituksissa ja sitä kautta innostuneet. Laulunäytteen ja äänialan toteaminen sovitaan kuoronjohtajan kanssa erikseen.

Käy tutustumassa netti- ja facebook sivuihin www.vimpelinmieslaulajat.com/ www.facebook.com/vimpelinmieslaulajat. Sieltä löydät lisää tietoa kuorosta.
Tärkeä tehtävä kuorolla on opetella laulutekniikkaa. Se on laulamisessa ehdotonta. Muuten tuloksia ei saavuteta.

Laulajille on tehty omat stemmat kaikille äänille CD:lle. Nuottikansiot nuotteineen ja CD saa valmiina mukaansa ensimmäisissä harjoituksissa. Näin nuotinlukutaitoa ei tarvita vaan rohkeutta ja innostusta laulamiseen. Kuorossa ei ole montakaan nuotinlukutaitoista. Kuuntelemalla ja harjoittelulla oppii hyvin. Suurena tukena ovat samaa ääntä vieressä laulavat vanhat kuorolaiset.

Ryhmällä täytyy aina olla korkeat laadulliset tavoitteet laulamisessaan. Jos näin ei ole, toiminta muuttuu puuhasteluksi ja ajan haaskaukseksi. Kaikenlainen kehitys ja mielekkyys katoavat ja viimein toiminta sammuu. Kovan harjoittelun tuloksena koettu onnistuminen ja kuulijoiden hyvä palaute kannustaa eteenpäin.

Jos sinulla on viehtymystä yleensä laulamiseen, tule mukaan kivaan porukkaan. Pääset jo ensi keväänä mukaan Vaasan kuorofestivaaleille kokemaan suuren musiikkitapahtuman tunnelmaa. Näet ja kuulet siellä kuoro- ja lauluryhmiä Pohjoismaiden huipulta.

On mukana muitakin aloittelijoita. Yhdessä on hyvä laulaa ja samalla saa ilmaiseksi oikean laulutekniikan opetusta. Ei sinun tarvitse ajatella, että olet heti mukana kaikissa konserteissa. Jokainen oppii ohjelmistot oman yksilöllisen kykynsä mukaan.

Kuoronjohtaja Olli Uusitupa

MAINOS
Exit mobile version