-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Alajärven Helluntaiseurakuntaan uusi lapsi-ja varhaisnuorisotyöntekijä

Niina ja Mika Männistö muuttivat takaisin kotipaikkakunnalleen Alajärvelle elokuun alussa. Niina aloitti kuukausi sitten työn Alajärven Helluntaiseurakunnassa lapsi-ja varhaisnuorisotyöntekijänä.
Pariskunta asui viisi vuotta Oulussa ja tuona aikana Niina luki itselleen yliopistossa lastentarhaopettajan ammatin. Alan työtä hän on tehnyt jo useamman vuoden eskarinopettajana ja koulupastorina.

-Tämä työ on ollut haaveeni pitkään. Lapsi-ja varhaisnuorisotyötä on tullut tehtyä useita vuosia vapaaehtoistyönä, joten nyt sain rakkaasta harrastuksesta ammatin. Odotan innolla kohtaamisia uusien perheiden ja lasten kanssa, Niina kertoo.

MAINOS
Niina ja Mika Männistö, sekä perheen 6-vuotias Pöysti-kissa palasivat Alajärvelle viiden vuoden jälkeen.
Niina ja Mika Männistö, sekä perheen 6-vuotias Pöysti-kissa palasivat Alajärvelle viiden vuoden jälkeen.

Kuukauden aikana Niina on suunnitellut seurakunnan syksyn ohjelmistoa. Lasten kerhotoiminta jatkuu tuttuun tapaan, mutta uusilla ideoilla höystettynä.

Aarre-kerho on alle kouluikäisille suunnattu kerho, jossa leikitään, askarrellaan ja musisoidaan. Puuhis-kerho on 7-9-vuotiaille, jonka ohjelmassa on toiminnallinen leikki, retkeily ja kokkailu. 10-12-vuotiaat kokkikerholaiset puolestaan leipovat joka kerta jotain maistuvaa.
-Kerhoissa lauletaan yhteisiä tuttuja lauluja ja käydään tunnetuimpia Raamatun kertomuksia läpi. Haluamme tuoda kerhoihin myös toiminnallisuutta, eli kerhoissa touhutaan ja liikutaan paljon, Niina kertoo.

Kerhot ovat keskiviikkoisin ja ne kestävät tunnin. Osallistuminen ei veloita mitään. Keskiviikkona 9.9. järjestetään seurakunnalla kerhojen yhteinen aloitus.
-Uskon että pääsen viettämään hauskoja ja vauhdikkaita hetkiä lasten ja varkkien kanssa. Olen iloinen, että vapaaehtoistyöntekijöitä on paljon, jolloin ideoita toiminnan kehittämiseenkin löytyy. Toivon, että kerhoista voisi tulla paikkakunnan palvelu, johon jokaisella olisi matala kynnys tulla, kuului sitten seurakuntaan tai ei. Tänne on jokainen tervetullut, Niina toteaa.

Varhaisnuorille järjestetään Arvokas Junior-iltoja joka toinen perjantai 18.9. alkaen. K-11-illat on tarkoitettu pojille ja silloin touhutaan kaikkea äijämäistä, kuten pelataan salibandya tai värikuulasotaa. Tytöt puolestaan pääsevät Girls Only-kerhoon, joka painottuu enemmän tyttöjen mielenkiinnon kohteisiin.

11944974_10207731408350348_1888519698_n

Torstai-iltapäivisin seurakunnan alakerran nuorisotila muuttuu bunkkeriksi, joka on avoinna kello 15.30-17.30. Tiloissa palvelee tällöin kioski, josta voi ostaa pientä syömistä. Tilat ovat vapaasti käytettävissä oleskeluun, pelailuun tai läksyjen tekoon.

Pyhäkoulut jatkuvat tuttuun tapaan sunnuntaisin. Aamuvirkut voivat osallistua opetukseen jo kello 9.45 Saukonkylän maamiesseuralla. Toinen pyhäkoulu järjestetään Jumalanpalveluksen aikaan seurakunnan tiloissa kello 11.30-12.30.

Niina kertoo potevansa kroonista matkakuumetta, joka ilmenee sillä tavoin, että aina reissun päällä suunnitellaan jo tulevaa matkaa. Pariskunta käykin ulkomailla aina kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Uusiin kulttuureihin tutustuminen, lämpö ja aurinko ovat Niinan mieleen.

Niinan intohimon kohteisiin kuuluvat myös muumimukien keräily ja sisustaminen. Pariskunnan asunnon sisustukseen kuuluu olennaisena osana usein sohvalla loikoileva Pöysti-kissa.

11944883_10207731406790309_384461898_n

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät