-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Risto Filander ripusti Jamin haalarit naulaan

Jamin pitkäaikainen koneopetuksen lehtori Risto Filander riisui kirjaimellisesti työhaalarit viimeisen kerran Jamilla Kurejoella järjestetyssä eläkejuhlassa tänään keskiviikkona.

Filander saapui juhlapaikalle komeasti oppilaitoksen Comia-merkkisellä puimurilla, jonka käyttöönoton hän vielä oppilaitoksessa viimeisinä työvuosinaan teki.

MAINOS

Risto Filanderin työtaival Jamin luonnonvara-alan toimipisteessä Kurejoella alkoi vuonna 1978, jolloin silloinen maamieskoulu oli vielä valtion omistama.

Ajat ja tavat sekä opetussuunnitelmat ovat Riston työvuosien aikana ehtineet muuttua useampaan kertaan, mutta joka arkiaamu reilusti yli 30 vuoden ajan on Risto ajellut Kurejoelle ”mollin mäelle” opettamaan maatalousalan opiskelijoille koneopetusta.

Lämminhenkisessä juhlassa työkaverit muistivat Ristoa reiluna ja hyväntuulisena työkaverina, jonka laaja ammattitaito riitti koneen kuin koneen sielunelämän tutkimiseen ja korjaamiseen. Tämän innostuksen Risto välitti varmasti myös oppilaille.

Läheisin työkaveri Markku Latvala kertoi sattumuksia vuosien varrelta, jossa paljastuivat myös Riston hyvät neuvottelutaidot sekä kätten taidot: jokainen maatalousalan opiskelija oppi valmistamaan pajupillin kevään kylvötöiden aikaan pellon pientareella ajovuoroa odotellessaan.

Riston metsästysharrastusta puolestaan sivusi Satu Ahopellon kirjoittama ja esittämä ”Runo Ristolle”. Järviseudun koulutuskuntayhtymän kiitokset eläkkeelle jäävälle Risto Filanderille esittivät rehtori Jouko Kuismin sekä hallituksen puheenjohtaja Antti-Kalle Levijoki, joka oli 90-luvulla ollut Riston oppilas silloisilla viljelijä ja maatalouskoneasentaja -linjoilla.

Jamin henkilökunnasta koostuvassa juhlaväessä oli Levijoen lisäksi useampikin Riston opissa ollut entinen opiskelija.

Elokuun alussa maatalousalan koneopetuksen lehtorin virasta eläkkeelle jäänyt Risto Filander kertoi eläkepäivien täyttyvän nyt mm. metsästysharrastuksesta ja lasten lapsien kanssa puuhastelusta. Ja lupasipa Risto tulla vielä tänä syksynä mukaan Jamin pelloille puintihommiin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät