0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Alajärven yläkoulun 8G -luokka sai lentävän lähdön koulupäivään!

Perjantaiaamuna ei Alajärven yläkoulun 8G -luokan oppilaissa ollut havaittavissa minkäänlaista väsymystä, vaan jokainen nuori oli täynnä energiaa ja tarmoa!

Lentävän lähdön uuteen koulupäivään luokan oppilaat saivat Lappajärvellä lähihoitajiksi viimeistä vuotta opiskelevilta Emmi Mattilalta, Roosa Raiviolta, Jasmiina Raiviolta, Anna-Maria Mattilalta, Liinustiina Turjalta, Anna Peltolalta ja Peppi Sivulalta, jotka saapuivat koululle pitämään opintojensa loppuprojektia.

MAINOS

Opiskelijoista Jasmiina Raivio kertoo, että kun he saivat tietää, että lähihoitajaopiskelijoiden opinnäytetyötä ei enää tehdä vaan se korvataan loppuprojektilla, syntyi heillä idea ottaa kohderyhmäksi nuoret.

Aiheeksi valikoitui liikunnan vaikutus nuoriin ja terveellinen ruokavalio ja näiden aiheiden tiimoilta järjestettävä Liikuntapäivä.

Liikuntapäivä järjestettiin perjantaiaamuna ja siihen kuului erilaisia joukkueittain suoritettuja tehtäviä, kuten köydenvetoa, viestileikkejä ja muuta mukavaa. Tapahtuman lopussa osallistujille tehtiin pieni kysely päivästä ja heidän liikkumisestaan, nukkumisestaan ja muista tottumuksistaan.

Voitto kotiin! Tehtäviä tehtiin joukkueina ja voittajien oli helppo hymyillä!
Voitto kotiin! Tehtäviä tehtiin joukkueina ja voittajien oli helppo hymyillä!

Liikunnalliseen aamupäivään kuuluikin kaikkea kivaa ja hauskanpitoa yhdessä. – Liikunta ja yhdessä leikkiminen on hyvä tapa katkaista koulupäivä ja antaa energiaa opiskeluun. Halusimme myös kannustaa nuoria tekemään asioita joukkueena yhdessä. Lopuksi jaamme palkintoja osallistumisesta meidän projektiimme, Jasmiina kertoo.

Päivän anti koostetaan myöhemmin yhdeksi tietopaketiksi, josta palautteen saavat myös opettajat mahdollista myöhempää käyttöä varten.

Opiskelijat saivat tapahtuman järjestämiseen palkintoja ja hyviä vinkkejä Lapuan kuntopisteeltä ja Alajärven Kesportilta. Muita tukijoita olivat Alajärven Rautia, Kati AB Oy ja Alajärven S-market.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät