0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Lappajärven Veikkojen nuorille yleisurheilijoille kaksi SM-hopeaa

Lappajärven Veikot on vireä, yli sata vuotta toiminut seura, joka tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden liikunnan harrastamiseen kauniin Kraatterijärven äärellä. Seuran pääpaino on lasten- ja nuorten liikunnan tukemisessa.

LaVen urheilijat ovat edustaneet maatamme niin olympialaisissa kuin Pohjoismaiden mestaruuskisoissakin aina mitalisijoille asti, unohtamatta useita kymmeniä seuralle voitettuja Suomen mestaruuksia!

MAINOS

15-vuotias Jutta Väkeväinen on harrastanut urheilua niin kauan kuin muistaa. Nyt nuori nainen hyppäsi Oulussa uuden oman ennätyksensä 165, joka hipoi samalla myös oman seuran ennätystä. Tulos oikeutti hienosti SM-hopeaan. Myös pituus sujui Väkeväisellä hienosti ja hän pääsi seitsemännelle sijalle tuloksella 509.

Kristiinan Urheilijoiden Janita Leppäranta ylitti korkeuskisassa Väkeväisen vain kaksi senttiä paremmalla suorituksella.

M17-sarjan moukarinheittäjä Otso Puro heitti Kalajoen kisoissa tuloksen 65,71, jolla saatiin sekä SM-hopeaa, että edustuspaikka Suomi-Ruotsi- maaotteluun. Puro matkaa Tukholmaan Suomea edustamaan 12. syyskuuta.

-SM-mitalien määrä on pienen seuran kokoon nähden hurja, Puro toteaa ja kertoo odottavansa innolla maaottelua. Puro itse löysi yleisurheilun pariin 12-vuotiaana. Moukarinheitosta hän innostui ikään kuin vahingossa.

-Lajissa vaaditaan kovaa päätä. Kisassa pitää pystyä heittämään lujaa, mutta rennosti, joten tekniikka pitää olla kohdillaan. Tarvitaan lujaa staattista voimaa, Puro kertoo.

Molemmat ajattelevat tulevaisuudesta samoin tavoin eli harjoittelua jatketaan ja katsotaan mihin rahkeet riittävät.

Torstai-lehti onnittelee nuoria urheilijoita ja toivottaa tsemppiä syksyyn!

Jutta Väkeväinen ja Otso Puro kotikentällään Lappajärvellä
Jutta Väkeväinen ja Otso Puro kotikentällään Lappajärvellä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät