-15.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Madventures juhlistaa 150 -vuotiasta Alajärven kirjastoa

Alajärven kirjasto täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Kirjaston syksy onkin tapahtumia täynnä huipentuen lokakuun lopulla olevaan juhlaviikkoon.

Tällä hetkellä pääkirjastossa on nähtävillä Ikiliike -valokuvanäyttely 24.9. saakka sekä Alajärven kuvataideyhdistyksen näyttely syyskuun loppuun saakka.

Kirjastotoimenjohtaja Tarja Kyrönlahti kertoo, että uutena asiana on energiamittareiden lainausmahdollisuus kirjastoista!

MAINOS
Kirjastotoimenjohtaja Tarja Kyrönlahti kertoo, että kirjaston juhlaviikkoa vietetään lokakuun lopussa.
Kirjastotoimenjohtaja Tarja Kyrönlahti kertoo, että kirjaston juhlaviikkoa vietetään lokakuun lopussa.

– Alajärven Sähkö Oy, Lehtimäen Sähkö Oy sekä Vimpelin Voima Oy ovat lahjoittaneet energiamittareita Alajärven pääkirjastoon, Alajärven kirjastoautoon, Lehtimäen kirjastoon, Soinin kirjastoon sekä Vimpelin kirjastoon. Mittareita on lahjoitettu kaksi kirjastoa kohden, eli kaikkiaan kymmenen kappaletta.

– Kirjastoista asiakkaat voivat lainata energiamittareita yksittäisten sähkölaitteiden energiakulutuksen seuraamista varten. Energiamittarimalli on yksinkertainen pistorasiaan liitettävä malli ja mukana on suomenkieliset ohjeet.

– Laina-aika on kaksi viikkoa kerralla. Toivomme kirjaston asiakkaiden kiinnostuvan energiatehokkuudesta ja ainakin nyt alkuvaiheessa mittarit ovatkin olleet todella kysyttyjä, Kyrönlahti kertoo.

Syyslomaviikolla Alajärven kirjastolla 15.10. kello 12–14 järjestetään Monitoimipäivä koko perheelle. Päivän yhteistyökumppaneita ovat Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikapalvelut sekä 4H-yhdistys.

Ohjelmassa on Lasten Kirjaseikkailu, lautapelejä, lasten tietokisaa, maskeerausta ja kahvia ja mehua!

Madventures juhlaviikolle!

Lokakuussa 25.–30.10. vietetään yhdessä asiakkaiden kanssa Alajärven pääkirjaston 150 -juhlavuotta. Kyseisellä viikolla on tulossa monenlaista tapahtumaa!

Juhlat alkavat sunnuntaina 25.10., jolloin kirjasto on avoinna kello 12–16. Kirjastossa on tuolloin avoimet ovet ja henkilökunta esittelee kirjaston palveluita.

Alajärven pääkirjastossa tapahtuu alkavan syksyn aikana.
Alajärven pääkirjastossa tapahtuu alkavan syksyn aikana.

Kyrönlahti kertoo, että uusimmista palveluista esittelyssä on mm. digitointipiste sekä lainaus- ja palautuslaitteen esittely. Digitointipisteessä asiakkailla on mahdollisuus muuttaa digitaaliseen muotoon esimerkiksi valokuviaan ja vhs -kasettejaan.

Runomies Reijo Vähälä esiintyy kello 12 ja 14, musiikkiopiston musiikkiesityksiä on kello 13 ja 15 ja Peppi Pitkätossu viihdyttää lapsia kirjastoautossa. Kahviakin on tarjolla!

Maanantaina 26.10. juhlaviikko jatkuu Lehtimäen omatoimikirjaston avauksella musiikkiesitysten ja kahvituksen merkeissä.

Tiistaina 27.10. Stand up -koomikko Mikko Vaismaa esiintyy kello 18. Päivällä Vaismaa esiintyy lukiolaisille. Samana päivänä kirjastolla on alajärveläisten kulttuurintekijöiden ja toimijoiden esitysten ja esilläolon päivä.

Keskiviikko 28.10. on vuorossa Lastenteatteri Mukamas, joka esiintyy Alajärven nuorisoseuralla kello 10. Esitys on nimeltään Hölmöläiset. Musiikillinen satutunti on kirjastolla kello 17.30. Lapsille on luvassa rintamerkkien tekoa sekä mehu ja keksitarjoilu.

Torstai 29.10. sitten rävähtää, kun Madventures Riku Rantala ja Tuomas Milanoff esiintyvät kello 18 Alajärven nuorisoseuralla. Docventures on myös Riku Rantalan ja Tunnan tuotantoa, josta kolmas tuotantokausi on juuri alkamassa Ylellä.

Torstaina on myös Kimmo Niskalan vetämä yhteislaulutilaisuus kirjastolla iltapäivällä ja kahvitus.

Perjantaina 30.10. on Lukusukkakilpailun palkintojen jako. Lukusukkia on saanut toimittaa kirjastolle ja niitä onkin tullut 18 kappaletta. Nyt on vuorossa äänestys ja voittajien palkitseminen!

Koko lokakuun ajan kirjastossa esillä Alajärven kamerakerhon ottamia uusi valokuvia kirjastosta sekä myös vanhojen kirjaston kuvien näyttely. Esillä on kirjaston vanhaa esineistöä.

Lokakuussa pääkirjaston vitriinissä esillä Hilkka Heinulan Reborn-nukkeja. Hilkka Heinula on pystyttämässä nukkenäyttelyä perjantaina 2.10. kello 14, jolloin kirjastossa kävijöillä on mahdollisuus pitää nukkeja sylissä. Tietoa Hilkan nukeista nettisivulla osoitteessa: http://hilkanvauvelit.suntuubi.com/. Reborn-nuket ovat aitoja pikkuvauvoja muistuttavia nukkeja.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät