1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan lukiokoulutus sähköistyy

Järvi-Pohjanmaan lukiot, Alajärven ja Vimpelin lukio, kehittävät opetustaan monipuolisempaan opiskeluympäristöjen ja työtapojen käyttöön.

Kullekin opiskelijalle pyritään löytämään oma oppimistyyli ja ohjaaman hänet tiedon arviointiin. Tässä apuna käytetään sähköisiä oppimisympäristöjä.

MAINOS

Lukioiden rehtori Marko Timo kertoo, että Alajärven lukioon ollaan viimeistelemässä neljää luokkaa ja Vimpelin lukioon kahta luokkaa oppimis- ja koeympäristöiksi, mikä mahdollistaa myös sähköisten yo-kokeiden hyödyntämisen.

Kyseisiä luokkia voidaan Timon mukaan hyödyntää myös aivan normaalien oppituntien pitämisessä.

Ylioppilastutkintolautakunta toteuttaa tämän vuoden lokakuussa ja ensi keväänä harjoituskoepäivän, joissa testataan sähköisen yo-kokeen toimivuutta. Ensimmäiset varsinaiset sähköiset yo-kokeet toteutetaan ensi vuoden syksyllä.

Opetushallitus on myöntänyt hankkeen eteenpäin viemiseksi 52000 euroa, mikä kattaa 80 prosenttia hankkeen 65000 euron kuluista.

Opiskeluympäristöjen rakentamisen lisäksi hankkeessa koulutetaan opettajia ja uuden 2016 opetussuunnitelman myötä kehitetään lukioiden toimintakulttuuria tehokkaammin opiskelijoiden oppimista tukevaan toimintaan. Timo näkeekin hankkeen yhdeksi tärkeäksi osaksi opettajien kouluttamisen.

Tänä lukuvuonna uutta opetussuunnitelmaa laadittaessa otetaan huomioon digitalisaation tuomat mahdollisuudet yhteisölliseen oppimiseen ja tiedon luomiseen, jotka tulevat olemaan oppimisen yhtenä perustana verkostoituneessa maailmassa.

Hanke kestää kuluvan ja seuraavan lukuvuoden, joiden aikana opiskelijat ja opettajat hankkivat valmiuksia uuden toimintakulttuurin edistämiseksi.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät