1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Tenorissimolla konsertti Alajärven kirkossa

Alajärven kirkossa kuullaan 4.10. kello 15 alkaen Tenorissimon konsertti.

Tenorissimo syntyi, kun Tenorit Reijo Ikonen ja Lasse Riutamaa kokeilivat duolaulua eräässä syntymäpäiväkonsertissa marraskuussa 2008. Kokeilu osoittautuikin menestykseksi ja konserttikutsuja ilmaantui nopeasti kymmeniä eri puolille Suomea, Kanadaa ja Floridaa.

MAINOS

Kokoonpano vakiintui ja se esiintyi ahkerasti vuoden 2009 aikana täyttäen salit tyytyväisistä kuulijoista.

Tänä päivänä Tenorissimo on yksi suosituimmista kokoonpanoista klassisen kirkkomusiikin alueella Suomessa.

Debyyttilevy ”Tenorissimo” ilmestyi syksyllä 2009. Tenorissimokokoonpano sai 2010 Suomen kulttuurirahaston apurahan konserttien järjestämiseksi Yhdysvalloissa. Marraskuussa 2013 Tenorissimo piti konsertin Brysselissä vieraillen samalla EU parlamentissa.

Tenorissimo on duokokoonpano, joka jatkaa esikuviensa jaloja perinteitä lisäten siihen nykyisyyden uusia aineksia. Ohjelmistomme on laaja ulottuen kirkkomusiikin helmistä italialaisiin viihdesävelmiin. Säestyskokoonpano esittää konserteissamme instrumentaalisia välipaloja.

Kokoonpanossa soittavat seuraavat muusikot: Mika Seppänen (sello) ja Ulla-Stina Uusitalo-Ikonen (harppu ja kannel).

Alajärvelläkin kuultava ”Mauno Kuusiston ikivihreitä” konsertti on kerännyt suuren määrän yleisöä. Kuusiston musiikki kantaa siis tänäkin päivänä.

Alajärven kirkossa kuultavassa konsertissa kuullaan mm. Oi muistatko sen virren, Mun kaunis kotimaani, Elämäni on lauluni, Palaja Sorrentoon, Leivästä enkelten ja Volgalaulu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät