Huoltiksella tankataan uutta yhteisöllisyyttä!

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven seurakunnan sisällä on aloittanut toimintansa aivan uudenlainen yhteisö Huoltis. Idea Huoltiksesta on syntynyt puhtaasti tarpeesta, koska niin monen perheen vanhemmat tai nuoret aikuiset eivät tunne löytävänsä omaa paikkaansa seurakunnasta, omaa hengellistä kotiaan ja paikkaa, josta juuri hän ottaisi vastuuta.

Huoltis tarjoaakin vastauksen kun kolisee, varaosat on hukassa tai mittari punaisella. Ja silloinkin kun kaikki sujuu kuin rasvattu, Huoltiksella tankataan yhdessä yhteisöllisyyttä, opetusta, ylistystä ja evankeliumia.

MAINOS

Huoltiksen ideana onkin olla helposti hahmottuvaa yhteistoimintaa, jossa kohdataan toisia seurakuntalaisina. Huoltisidean käynnistäjistä Lasse Pesu, Ville Joensuu ja Ulla Anttila toteavat Huoltiksen luovan uudenlaista kulttuuria seurakunnan sisälle.

Jos ihminen ei tule millään tavalla kohdatuksi seurakunnassaan, olemme epäonnistuneet, Lasse sanoo ja lupaa, että Huoltiksella yritetään saada jokaiselle kokemus siitä, että juuri hän on tullut kohdatuksi ja jokaiselle on ollut tilaa.

Huoltiksen ensimmäinen kohtaaminen oli syyskuulla ja mukana oli 60 osanottajaa! Lapsia oli mukana 22 ja illoissa panostetaankin siihen, että mukaan voi tulla koko perheen voimin. 3-6 -vuotiaille on omaa ohjelmaansa ja kouluikäisille omaansa.

Huoltis onkin suunnattu ihan jokaiselle joka kokee sen omakseen, mutta se vedonnee eniten juuri nuoriin aikuisiin ja perheisiin.

Vastaavia yhteisöjä on syntynyt seurakuntiin eri puolille Suomea. – Huoltikselle tullesa ei tarvitse ajatella että olisi mahduttava johonkin muottiin. Tänne pitää mahtua elämää, joten sädekehää ei tarvitse kiillottaa ulko-ovella! Tule omana, repaleisena itsenäsi, Ulla kannustaa ja toteaa, ettei Huoltis ole myöskään vain aktiiviseurakuntalaisille tai ”aktiiviuskovaisille”.

Huoltikselle voi tulla mukaan Kirkontuvalle joka toinen sunnuntai kello 18-19. Seuraava Huoltis pidetään 4.10.

Ilta rakentuu siten, että alussa on ylistyshetki, jossa lapsetkin ovat mukana. Tämän jälkeen lapset siirtyvät oman ohjelmansa pariin ja aikuisille vuorossa on opetushetki ja rukous. Tämän jälkeen tarjotaan iltapalaa ja on mahdollisuus rupatella yhdessä.

Ensimmäisessä Huoltis -illassa käytiin läpi Huoltiksen arvoja, joita ovat Evankeliumi, yhteys ja palvelu. – Uskomme, että Jeesus on ainoa tie Jumalan luokse. Siksi seurakuntaelämän tulisi osoittaa häntä kohti. Ja siksi myös me haluamme opetella elämään Kristus-keskeisesti, Ville kertoo.

Seurakunnan tulisi olla kuin perhe, jossa kannetaan huolta toisista myös arjen keskellä. Yhteyden eteen on nähtävä vaivaa. Se vaatii sitoutumista toinen toiseemme. Haluamme kuitenkin olla luomassa tällaista kulttuuria.

Seurakunta muodostuu monista erilaisista jäsenistä, joille Jumala jakaa erilaisia lahjoja. Lahjat ilmentävät Jumalan itsensä antavaa rakkautta. Haluamme rohkaista jokaista löytämään palvelutehtävänsä seurakunnan keskellä. Silloin seurakunta rakentuu ja ihmiset pelastuvat.

Huoltiksen tarkoitus on olla yhteisö, jossa tärkeää on >Jeesuksen ja toistemme kohtaaminen.

Näitä syistä Huoltiksella myös otetaan vastuuta, eli paikalla ei olla vain kuluttamassa tuolia. Porukka jakautuu tiimeihin, joilla on omat tehtävänsä joista ne vastaavat. – Rohkaisemme kokeilemaan myös sellaisiin tiimeihin osallistumista, jotka ei heti tunnu ihan omilta. Kokeilemalla voi yllättyä, Ulla sanoo!

Tiimit vastaavat mm. keittiöstä, musiikista, opetuksesta, vastaanotosta ja tiedotuksesta. – Voit kuitenkin tulla paikalle vain seuraamaan ja katsomaan, Huoltis on myös levon paikka, paikka olla palveltavana.

Nähtäväksi jää, mitä Huoltis potkii tulevaisuudessa uutta. Tuleeko jotain tempauksia, perustetaanko uusia tiimejä? Huoltiksen luoma yhteisöllisyys kantaa myös arkeen ja yhteisten kokoontumisten välille.


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliHirvijahti alkaa monin paikoin viikonloppuna
Seuraava artikkeliRami Mäkinen Ankkurien vahvuuteen