Alajärven Ankkurit Superpesiksen miesten valmennustiimiksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Vuoden valmennustiimi miesten Superpesiksessä 2015 on Alajärven Ankkurit. Kapellimestarina valmennuksessa toimii Matti Iivarinen, joka on luotsannut Ankkureita pitkään.

Suunta on ollut koko ajan ylöspäin ja valmennus on muuntautunut kehittyvät joukkueen mukana. Yksin kukaan ei ole mestari, niinpä Matillakin on loistava ja hyvin roolitettu tiimi ympärillä.

MAINOS

Lajipuolella Toni Nevantakanen ja Keijo Pesu antavat vahvan panoksen. Antti Haapakosken kädenjälki näkyy pelaajien hartioissa ja olemuksessa – viiden vuoden takaisista nuorista hintelistä ykkössarjapojista on tullut fysiikaltaan Suomen kärkipään pesäpalloilijoita.

Antti Haapakosken kädenjälki näkyy pelaajien hartioissa ja olemuksessa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.
Antti Haapakosken kädenjälki näkyy pelaajien hartioissa ja olemuksessa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Jari Juuti on huolehtinut joukkueen johtajana siitä, että valmennusnelikko saa keskittyä olennaiseen. Valmennustiimikin on hyvin alajärveläinen, vain Kuortaneella asuva Antti Haapakoski on ”vierastyöläinen”.

Alajärvellä on luotettu alajärveläiseen osaamiseen ja alajärveläisiin pelaajiin pitkään. Jo 1980-luvun mestarijoukkue koostui pääasiassa oman pitäjän pojista niin pelaajien kuin valmennusjohdon osalta.

Sama tahti on jatkunut edelleen. Viime kauden pelaajistosta noin 3/4:lla on kasvattajaseurana Ankkurit; lopuillakin on yhtä lukuun ottamatta pelivuosia Ankkureissa jo junnuvuosina.

Jari Juuti on huolehtinut joukkueen johtajana siitä, että valmennusnelikko saa keskittyä olennaiseen. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.
Jari Juuti on huolehtinut joukkueen johtajana siitä, että valmennusnelikko saa keskittyä olennaiseen. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Tällainen joukkueen rakenne taitaa olla ainutlaatuista pääsarjatason palloilujoukkueilla. Ankkureiden valmennustiimi on loihtinut joka vuosi muutaman uuden ja nälkäisen nuoren taistelemaan Ankkureiden puolesta. Ankkuri-junnuilla onkin hyvä tilanne sikäli, että heihin on täysi luotto niin valmennusjohdon kuin seurankin taholta. Monessa muussa seurassa ei omiin junnuihin juuri luoteta, vaan täytetään paikat mieluimmin ostomiehillä.

Viime kaudella pesiskuume valtasi Alajärven. Katsomot täyttyivät mukavasti ja hyvän kannustuksen myötä oli kielen mitasta kiinni, ettei päästy pelaamaan mitaleista. Kun palkittu valmennustiimi jatkaa myös ensi kaudella ja joukkuekin sitoutui lähes kokonaan Ankkureihin myös kaudelle 2016, voidaan olettaa, että kuume ei hellitä ensi kesänäkään.

Vuosien 2012-15 aikana Ankkurit on tuonut Superpesikseen kaikkiaan 19 Ankkuri-kasvattia, joista valtaosa pelaa edelleen huippupesistä.

Nämä pelaajat ovat Matti Saukko, Jouni Koskela, Tero Rantakangas, Jukka Tuomisto, Sasu Iivarinen, Janne Kivipelto, Juha-Matti Jaatinen, Jere Saukko, Ville Viljanmaa, Taneli Hautala, Sami Mikkolanaho, Robert Tallbacka, Viljo Sillanpää, Nestori Yli-Sissala, Aleksi Lehtonen, Chakke Katajamäki, Mikael Penninkangas, Joni Matintupa ja Santeri Särkinen.

MAINOS
Edellinen artikkeliSuomenmestaruus varmistui – Hautamäki jätti Tampereen kilpailun ajamatta
Seuraava artikkeliPienen perheen unelma omasta kodista ja pihasta kävi toteen Alajärvellä – tervetuloa Niittylään!